2012. január 31

Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetség közleménye

Vajon mennyit fizetne azért a Magyar Kórházszövetség elnöke, hogy előbbre kerüljön saját kórházának várólistáján?

Bővebben




2012. január 30

Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ): a magyar energiapolitika gagyi

Az Európai Bizottság legfrissebb jelentése szerint a lakossági áram Magyarországon az egyik legdrágább az Európai Unióban az ország általános árszínvonalához viszonyítva. Ez a viszonyszám jól mutatja, hogy a magyar lakosok életszínvonalát jelentősen rontják az elszabadult rezsiköltségek.

Bővebben




2012. január 25

Az orvosi kamara elégedetlen és mély aggodalmát fejezi ki

A Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezetei Tanácsának közleménye:

Bővebben




A rokkant csak ne utazgasson, ha gyalog is mehet!

Azzal, hogy a 2011. december 31-éig rokkantnyugdíjas megérte 2012. január 1-jét, és nyugdíjasból a legjobb esetben rokkantsági ellátottá vált, egyúttal kikerült az ugyanaznap Alkotmányból Alaptörvénnyé változott legmagasabb szintű jogszabályunk nyugdíjasokra vonatkozó védelme alól is.

Bővebben




2012. január 24

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete tiltakozása

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) tiltakozik a Debreceni Csoport Húsipari Kft. Abdai Gyára bejelentett bezárása ellen. Ismételten egy profitérdekből történő gyárbezárásról, elbocsájtásról van szó, amely egy szakszervezet számára elfogadhatatlan.

Bővebben




LIGA Szakszervezetek sajtóközleménye

Dr. Cser Ágnes, a magát az MSZ EDDSZ elnökének nevező személy, tegnap este levélben értesítette Fazekas Éva - egykori felperes - munkáltatóját, hogy az MSZ EDDSZ fegyelmi bizottsága kizárta őt a szakszervezetből.

Bővebben




2012. január 20

TÁJÉKOZTATÓ a Belügyminisztériumban 2012. január 18-án tartott szakszervezeti konzultáción elhangzottakról

Az 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.) 2012. január 1.-jei hatályú módosulása következtében megváltozott az ágazati érdekegyeztetés fórumrendszere, mellyel összefüggésben a Belügyminisztérium konzultációra hívta össze a rendvédelmi érdekképviseleteket. A megbeszélésre a fenti napon a minisztérium hivatalos helyiségében került sor a munkáltatói és szakszervezeti oldal képviselőinek részvételével. A konzultációs megbeszélésen a Belügyminisztérium részéről Dr. Pintér Sándor belügyminiszter mellett Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, Dr. Tóth László gazdasági helyettes államtitkár és Zsinka András személyzeti főosztályvezető vettek részt.

Bővebben