Startlaphoz Csatlakozz!

2012. március 30

A Volán társaságoknál bizonytalanságban van 18.000 munkavállaló

A Közúti Közlekedési Szakszervezet március 26-án kelt levelében - a Volán társaságoknál működő szakszervezetekkel közösen - kezdeményezték a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségénél (KKVSz) az alágazati kollektív szerződés azon pontjainak újratárgyalását, melyek a július 1.-től hatályba lépő új Munka Törvénykönyve szabályaival nem összehangolhatóak.

Bővebben
LMP: Elég a magánnyugdíjpénztári tagok kiszolgáltatottságából!

A kormány továbbra is bizonytalanságban és kiszolgáltatottságban tartja a magánnyugdíjpénztárban maradni akaró tagokat azért, hogy átlépésre kényszerítse őket. A Lehet Más a Politika felszólítja a kormányt, hogy biztosítsa a tagok megtakarításainak biztonságát! Az LMP ezért kérni fogja a február elején már beadott törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét, amellyel lehetővé válna a magánnyugdíjpénztári megtakarítások átvitele az önkéntes nyugdíjpénztárakba.

Bővebben
Vasas Szakszervezeti Szövetség: a Mercedes elismeri a szakszervezet létjogosultságát

Tegnap, a Mercedes gyár ünnepélyes átadásán részt vett a Vasas Szakszervezeti Szövetség országos elnöke, Balogh Béla, a regionális és megyei képviselőnk, Bere Ferenc és Sárosi Péter, a gyárban működő VASAS alapszervezetünk titkárának, Kovács Balázsnak társaságában. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója bejelentette, hogy a gyár dolgozóinak létszámát 3000-re növelik a kompakt-autó osztály generációjának újabb modelljének gyártása miatt.

Bővebben
A Liga túlszabályozottnak tartja az új Ptk. tervezetét

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemrégiben társadalmi egyeztetésre bocsátotta az új Ptk. tervezetét, amely várhatóan 2013-ban lépne hatályba. A LIGA Szakszervezetek értékelte a többszáz szakaszból álló tervezet szakszervezeteket és a munkaviszonyt közvetlenül érintő rendelkezéseit - különös tekintettel a jogi személy és az egyesület szabályozására -, és ezeket rendkívüli módon aggályosnak találta.

Bővebben
Haladékot kér az ombudsman a magán-nyugdíjpénztári tagoknak

Nem áll rendelkezésre kellő idő a megalapozott döntés meghozatalához, ezért az ombudsman azzal a kéréssel fordult a nemzetgazdasági tárcához, hogy a hamarosan lejáró határidőt soron kívül hosszabbítsák meg. Így reagált Szabó Máté azok panaszára, akiknek március 31-ig határozniuk kellene, hogy a magán-nyugdíjpénztárból visszalépnek-e a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe.

Bővebben
2012. március 29

A DÉMÁSZ Szakszervezet pénteken demonstrál

A DÉMÁSZ Szakszervezet, mint az EDF DÉMÁSZ társaságcsoport munkavállalóinak érdekvédelmét ellátó szakszervezet a következő tájékoztatást adja a pénteki demonstrációjáról:

Bővebben
Megalakult az első hazai, iparági párbeszéd bizottság

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Vasas Szakszervezeti Szövetség 2012. március 19.-én megalakította az Információtechnológia, Kommunikáció Párbeszéd Bizottságot. Az Információtechnológia, Kommunikáció Párbeszéd Bizottság (IKPB) feladatai, a szociális partnerek – vagyis a munkavállalók és a munkaadók érdekeit képviselő szervezetek – együttműködésével a következők:

Bővebben
Hidegzuhanyként érte az önkormányzati köztisztviselőket a jubileumi jutalomra való jogosultság időtartamának számítási szabályozása

Hidegzuhanyként éri az önkormányzati köztisztviselőket a 2012. március 1-jén hatályba lépő a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 150. §-ának alkalmazása,
amely a jubileumi jutalomra való jogosultság időtartamának számítását szabályozza.

Bővebben
BDDSZ: A bölcsődék ügye mindannyiunk ügye

Az alábbi összefoglalót a Szakszervezetek.hu Szűcs Viktóriától, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) elnökétől kapta:

Bővebben
2012. március 28

Újjá alakult a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozata

Március 25-én tartotta alakuló ülését a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozata (SZEFIT).

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector