Startlaphoz Csatlakozz!

2012. április 30

MSZOSZ díjakat és érdemérmeket adtak át

Immár több mint két évtizede - május elsejéhez kapcsolódóan -, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége MSZOSZ kitüntetést adományoz azoknak a közéleti személyiségeknek, szakszervezeti érdekvédőknek, akik tevékenységükkel, szakmai munkájukkal, a közösség érdekében a szakszervezeti értékrendnek megfelelő tevékenységet folytatnak. Idén 2012. április 27-én, 10 órai kezdettel került sor erre az eseményre.

Bővebben




MSZOSZ: Megkoszorúzták a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emlékművét

Április 28-a a Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Nemzetközi Emléknapja.

Bővebben




Megemlékezés a 122 évvel ezelőtti első munka ünnepéről

A magyarországi szervezett dolgozók 122 éve ünnepelték először május elsejét a munka ünnepeként. 2012. április 27-én az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közösen emlékeztek meg a százhuszonkét évvel ezelőtti eseményekre, és fogalmazták meg a mai követeléseket.

Bővebben




2012. április 28

LIGA Szakszervezetek május elsejei sajtóközleménye

A LIGA Szakszervezetek évek óta nem ünnepelt május elsején, hiszen igazán nem volt mit. Most sincs. Ezért május elsején, a tavalyihoz hasonló, rövid, kis létszámú eseménnyel hívja fel a sajtó útján a magyar munkavállalók és a kormányzat figyelmét arra, hogy habár jelentős kompromisszumokat sikerült elérnie tavaly az új Munka Törvénykönyve tekintetében, még bőven van mit tenni. Az esemény a városligeti május 1. emlékkőnél lesz, reggel kilenc órakor.

Bővebben




2012. április 27

Május 1-jei ajándék? - Az MSZP a szakszervezeti és a szociáldemokrata mozgalom megbélyegzése ellen

A kormány sajátos ajándékkal készült május elsejére. Ezt az időszakot találta a legalkalmasabbnak arra, hogy bűnösnek bélyegezze a szakszervezeteket és a szociáldemokrata mozgalmat.

Bővebben




Sajtószakszervezet: Szülessen egyértelmű válasz a hírügynökségi dolgozók kérésére!

A Sajtószakszervezet támogatja a Magyar Távirati Irodánál (MTI) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) működő tagszervezetei, az ottani üzemi tanácsok 128 érintett dolgozó által személyesen is felvállalt kérését, amelynek célja az önálló, integráns nemzeti hírügynökség újbóli megteremtése.

Bővebben




2012. április 26

HDSZ: Krízisben a húsipar

Kedvező világpiaci tendenciák ellenére súlyos válsággal küzd a hazai húsipar, a veszélybe került munkahelyek, az elmaradt béremelések kevés okot adnak örömre az idei május elsején - állapította meg a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) Választmánya Pápán tartott ülésén. A HDSZ erőt merít május elseje és saját hagyományaiból, folytatja a küzdelmet a munkavállalók jogaiért, az élet - és munkakörülmények javításáért, a munka megbecsüléséért.

Bővebben




Független Rendőr Szakszervezet nyílt levele a belügyminiszternek: „Rendőri Korrupció?”

Dr. Pintér Sándor Úrnak,
Magyarország Belügyminisztere

B u d a p e s t

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

A HÍR TV Célpont című műsorának 2012. április 21-ei adásában „Baranyai húsosfazék” címmel sugárzott riportban olyan súlyos vádak fogalmazódtak meg három magas rangú rendőri vezetővel kapcsolatban, melyek információink szerint mély felháborodást és aggodalmat váltottak ki a rendőrség személyi állományának körében.

Bővebben




2012. április 25

MTI-sek nyílt válaszlevele Szalai Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének

Nyílt levélben reagált az MTI üzemi tanácsa, illetve szakszervezete, valamint az MTVA telephelyi üzemi tanácsa Szalai Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének a válaszlevelére. A hírügynökségi tevékenység szakmai és szervezeti önállóságának visszaállítását kezdeményező, ehhez segítséget és támogatást kérő munkavállalóknak Szalai Annamária azt válaszolta, hogy az MTI Nonprofit Zrt. működése tekintetében "sem a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, sem annak Médiatanácsa, sem az elnöke semmilyen hatáskörrel nem rendelkezik".

Bővebben




Vasutas szakszervezetek: verseny helyett együttműködés

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSZSZ) a közelmúlt eseményein okulva úgy látja, hogy a vasutas munkavállalók érdekében a szakszervezetek eddigi versengése helyett a jövőben együtt kell működni.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector