KIM: A járások kialakítása nem jár elbocsátásokkal

Az új járási hivatalokban szükség van az államigazgatási ügyek intézésében jártas, tapasztalattal rendelkező munkatársakra, így szó sincs elbocsátásokról - jelentette ki Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára az LMP mai közleményére reagálva. Hozzátette: a törvényjavaslatból is egyértelműen kiderül, hogy a fővárosi és megyei kormányhivatalok állományába kerülnek mindazon köztisztviselők, akik most a polgármesteri hivatalokban végeznek államigazgatási feladatokat, csak a foglalkoztatási jogviszonyuk alakul át kormánytisztviselővé.

Bővebben




LMP: Megszorításokat, elbocsátásokat hozna a járásokról szóló törvény

A kormány einstandolná az önkormányzatok vagyonát és büntetni akarja a kistelepülések lakóit – ez derül ki a járásokról szóló törvényjavaslatból, ami megszorításokkal, elbocsátásokkal és az önkormányzatok elnyomásával is járna. Az LMP módosító javaslatokkal próbál hozzájárulni a fideszes ámokfutás okozta károk csökkentéséhez.

Bővebben




MTI-sek nyílt levele Szalai Annamáriához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökéhez

Nyílt levéllel fordult Szalai Annamáriához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökéhez az MTI üzemi tanácsa, illetve szakszervezete, valamint az MTVA telephelyi üzemi tanácsa, kérve a közszolgálati hírügynökség önállóságának visszaállítását.

Bővebben




Szűcs Viktória: Köszöntő a Bölcsődék Napja alkalmából

A Bölcsődék napja alkalmából ezúton köszöntök minden bölcsődében dolgozó kollégámat, akik fáradhatatlan lelkesedéssel, a legdrágább kincsünket, a gyermekeket tartják gondoskodó karjaikban; ezzel biztosítva a szülőknek és a családoknak, hogy egészséges, szellemileg, fizikailag fejlett gyermeket adhassunk tovább a korban következő intézményeknek. Köszönöm elkötelezett, magas színvonalon végzett munkájukat, mindennapos helytállásukat!

Bővebben