2012. máj. 30

A BDDSZ a bölcsődei csoportlétszám emelésről szóló javaslat visszavonását szorgalmazza

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) levélben fordult Lázár Jánoshoz, hogy vonja vissza „bújtatott” bölcsődei csoportlétszám emelésről szóló javaslatát, továbbá felkértük, hogy biztosítva az önkormányzatok bölcsőde fenntartási képességét, a normatív finanszírozás rendezésére tegyen javaslatot.

Bővebben




2012. máj. 28

Az ombudsman az Államkincstár elhúzódó ügyintézéséről

A jogosultság igazolása után két hónappal jött meg az utazási kedvezmény kártyája, ezért két hónapon át meg kellett venniük a teljes árú menetjegyet.  Az ombudsman szerint a családi pótlék és az utazási kedvezmény megítélésének eljárásában a formai szempontok ütköztek az ügyfél jogaival és a jogbiztonság követelményével.

Bővebben




2012. máj. 27

VDSZ: Kérdőívvel az esztergomi óvodásokért

A VDSZ más szervezetekkel közösen ismét akciót hirdet: Gyűjtsük össze a kormány által kiküldött kérdőíveket és az így összegyűjtött papír árát az esztergomi óvodások étkeztetésére ajánlja fel.

Bővebben




2012. máj. 25

A VDSZ higgadtságra inti a döntéshozókat - Ajkaiak tízezrei kerülhetnek utcára

Humánkatasztrófához vezethet az Ajkai Timföldgyár bezárása, a térségben ugyanis családok tízezreinek a megélhetését veszélyezteti egy esetleges leállás - állítja a vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnöke annak kapcsán, hogy a környezetvédelmi államtitkár meggondolatlanul kilátásba helyezte az üzem bezárását.

Bővebben




Széleskörű összefogás a volt MALÉV dolgozókért

Közel félszáz coach fogott össze a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) és a MALÉV F.A. közös projektjében, amelynek keretében a volt MALÉV dolgozók ingyenes, pro-bono outplacement coaching támogatást kapnak munkahelyük elvesztésének feldolgozásához, hogy jobb esélyekkel foghassanak neki a karrierváltásnak.

Bővebben




2012. máj. 24

A BDSZ tiltakozik a szénpénzek kifizetése miatt

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) közleménye:

Bővebben




Közös szövetség 22 millió munkavállalóért [VDSZ közlemény]

22 millió munkavállaló érdekeit képviselő, közös európai szövetségbe tömörült három nemzetközi szakszervezet: az Európai, Bányaipari, Vegyipari, Energiaipari Szakszervezet (EMCEF), az Európai Fémmunkások Szakszervezete (EMF), és az Európai Textil-, Ruházati Szakszervezet. Az új szerveződés, az Európai Ipari Szakszervezet (EIWF – industri-ALL) megalakulása olyan példája az összefogásnak, amelyet a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ itthon évek óta szorgalmaz, s a jövőben az eddiginél is határozottabban képviseli ezt az irányt.

Bővebben




2012. máj. 23

Pedagógusnapi tüntetés

TÁRSADALMI ÖSSZEFOGÁS A MAGYAR KÖZOKTATÁSÉRT
Budapest, 2012. június 3. (vasárnap)
Gyülekezés helyszíne: V. ker., Jászai Mari tér

Bővebben




2012. máj. 22

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete támogatja a közoktatásban érdekelt öt ágazati szakszervezet június 3-ra tervezett demonstrációját

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) szolidáris az öt közoktatásban érdekelt szakszervezet június 3-ra tervezett demonstrációjával. Az FDSZ a felsőoktatási intézmények fenntartásában működő gyakorló intézményei révén közvetlenül érintett a közoktatásban dolgozó pedagógusok helyzetének megítélésében.

Bővebben




2012. máj. 19

MKKSZ kongresszus: Fehér József főtitkár szóbeli kiegészítése az elnökség kongresszusi beszámolójához

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) kongresszust tart, az alábbiakban közreadjuk Fehér József főtitkár szóbeli kiegészítését az elnökség kongresszusi beszámolójához.

Bővebben