Startlaphoz Csatlakozz!

2012. augusztus 29

KASZ: Megjelent a VÉDD MAGAD, - munkavédelmi ismeretek kereskedelmi munkavállalóknak című munkafüzet harmadik kötete

2012. augusztus 29−én a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) − konferencia keretében − mutatta be a „VÉDD MAGAD – munkavédelmi ismeretek kereskedelmi munkavállalóknak” kiadványsorozat harmadik részét, a szintén pályázati támogatással megjelent – „VÉDD MAGAD III. − Munkafüzet” –et.

Bővebben




2012. augusztus 28

LMP: Friss foglalkoztatási adatok szerint nő az út szélén hagyottak száma

Látszólag javuló foglalkoztatottság, magas szinten stagnáló munkanélküliség – első látásra ez látszik a KSH legfrissebb adataiból. A részletekből azonban az is kiderül, hogy a javulás jelentős része a nettó negyvenhét ezer forintot kereső, immár százezernyi közmunkás számának növekedéséből származik, miközben a fiatalok munkanélkülisége huszonnyolc százalékra nőtt és egy átlagos munkanélküli tizenöt hónapig semmilyen jövedelemre nem számíthat.

Bővebben




2012. augusztus 25

Mi a helyzet Gyulán?

Az alábbi összefoglaló napvilágot látott a „Húsos-ban”, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének érdekvédelmi lapjában

Bővebben




2012. augusztus 23

12 fontos információ az ingyenes tankönyvellátásra jogosult családoknak

Több milliárd forintot spórolhatnak a szülők, ha megkövetelik az iskoláktól a tankönyvellátással kapcsolatos jogszabályok következetes betartását.

Bővebben




2012. augusztus 21

LMP: A kormány sokat tehet a hőségben dolgozók egészségéért a klímahasználat szabályozásával

Az LMP arra kéri a kormányt, hogy az egyre gyakoribb hőség miatt tegyen lépéseket a munkavállalók védelmében. Fontos volna a korszerűtlen klímák cseréjének támogatása, valamint a berendezések helyes használatához a külső-belső hőmérsékletkülönbség maximumának meghatározása, ami a munkavállalók egészsége és környezetvédelmi szempontok miatt egyaránt szükséges.
 

Bővebben




2012. augusztus 15

VDSZ: Elég volt az Orbán-levelekből

Elég volt az Orbán-levelekből, ne költsön a miniszterelnök többé egyetlen fillért se az emberek pénzéből a konzultációnak erre az álságos, szemfényvesztő és nagyon költséges módjára – fogalmazott a VDSZ közleményében.
 

Bővebben




2012. augusztus 13

A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének közleménye a Gyulai Húskombinát Zrt. munkavállalóinak demonstrációjáról

Az elmúlt hónapokban a sajtóban is nagy nyilvánosságot kapott egy ismert magyar húsipari cég sorsa, a Gyulai Húskombináté. A vállalat legismertebb termékei a gyulai kolbász, csabai kolbász és a gyulai májas, melyek közül az első kettő az Európai Unióban bejegyzett földrajzi oltalom alatt is álló minőségi magyar márka.  A gyulai kolbász, csabai kolbász a magyar piacon az egyik legismertebb és közkedvelt termék. Ennek is köszönhetően a gyártó gazdasági társaság még a jelenlegi piaci helyzetben is növelni tudta belföldi értékesítését, de finanszírozási gondok miatt nem tudja a teljes keresletet kielégíteni.
 

Bővebben




2012. augusztus 12

Ombudsman: a döntéshozóknak mértéket kell tartaniuk

A döntéshozóknak a jogállami mércéhez kell tartaniuk magukat, a jogállamnak nyitnia kell a polgárok felé, az ehhez szükséges polgárbarát jogértelmezés képviselete pedig az ombudsman feladata - mondta Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa az MTI-nek.

Bővebben




Megváltozott munkaképességűek: megszűnő vállalkozások, csökkenő foglalkoztatás

A kormány ellehetetleníti a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci jelenlétét. A rossz szabályozás miatt az ellátásban részesülőknek nincs, vagy alig van lehetőségük munkát vállalni, vagy jövedelemkiegészítő vállalkozási tevékenységet folytatni, hogy kipótolják a mélyen létminimum alatti megélhetést nyújtó ellátásukat. Az LMP az igazságtalan és ésszerűtlen rendszer mielőbbi felülvizsgálatát szorgalmazza.

Bővebben




2012. augusztus 11

LMP: A belügyminiszter csak a bajokat növeli a rendőrségi átalakításokkal

Az LMP szerint a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának megszüntetése és a Nemzeti Nyomozó Iroda Készenléti Rendőrségbe való beolvasztása teljes képtelenség. A belügyminiszter ezzel az ott dolgozókat teszi kiszolgáltatottá, miközben a rendőrségi korrupcióra és a szervezett bűnözésre nem nyújt megoldást.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector