2012. október 31

A PEDAGÓGUSOK SZTRÁJKBIZOTTSÁGÁNAK KÖZLEMÉNYE

A PEDAGÓGUSOK SZTRÁJKBIZOTTSÁGÁNAK KÖZLEMÉNYE a sztrájk előtti egyeztetési eljárás megkezdésének késedelméről

Bővebben




2012. október 29

A BKV Liga-Munkástanács Szövetség közleménye

Szakszervezetek bejelentése Vitézy Dávid BKK Vezérigazgató részére

Bővebben




2012. október 27

A Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (PHDSZSZ) közleménye

Az MTVA szakszervezetei dr. Böröcz Istvánhoz intézett nyílt levelükben tiltakoznak az újabb leépítések ellen.
 

Bővebben




2012. október 25

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének közleménye

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Elnöksége a pedagógus szakszervezetek sztrájkbizottsága megalakulásával kapcsolatosan az alábbi határozatot fogadta el.

Bővebben




2012. október 19

Nyílt levél a Gyulai Húskombinát Zrt. tulajdonosi köre részére

Tisztelt Címzettek!

A Gyulai Húskombinát Zrt. meghatározó tulajdonosi köre  (Hajdúsági Agráripari Zrt., K & H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt.) vezetőihez fordulunk a munkahelyek megmentése érdekében.

Bővebben




2012. október 18

ÜNNEP ELŐTT - Az MSZOSZ Szövetségi Tanácsának közleménye

A magyar munkavállalók egyre kevesebb munkahelyen, romló körülmények között, egyre többet dolgoznak, miközben a megkeresett jövedelmük vásárlóértéke folyamatosan csökken. A foglalkoztatás, a munkahelyek védelme és újak teremtése, a tisztes megélhetéshez szükséges bérek biztosítása elsőrendű feladat az országban. A megszorításokkal, az elvonásokkal, az újabb és újabb sarcokkal nem állítható talpra a gazdaság, viszont romlik a dolgozók, a nyugdíjasok, a fiatalok, a munkaerőpiacról kiszorulók helyzete.

Bővebben




LIGA Szakszervezetek: "Munkavállalók ma" fotópályázat

A LIGA Szakszervezetek fotópályázatot hirdet, amelynek célja a munkavállalók életének munkakörnyezetben való bemutatása. A pályázni két kategóriában lehet. A „szociofotó” kategóriában a pályaművek az ember és munkája közötti kapcsolatra kérdezzenek rá, az „együtt” kategóriában a munkavállalók egymás közötti kapcsolatait ábrázolják.

Bővebben




VDSZ: Matolcsy vonja vissza a javaslatát, mert jövedelemcsökkenést hoz az elkaszált cafeteria

Vonja vissza a legújabb költségvetési korrekciós javaslatát Matolcsy György, mert az egyértelműen jövedelemcsökkenést hoz a kispénzű munkavállalóknak - követeli a vegyipari szakszervezet. A VDSZ a cafeteria lefejezését döbbenetesnek tartja, s tiltakozik az ellen, hogy a kormány a szakszervezetek által követelt adócsökkentés helyett újabb megszorító csomagot varr a kispénzű munkavállalók nyakába.

Bővebben




Dunaferres szakszervezet a Ligánál

A Dunaferr Ifjúsági Szervezet az elmúlt hétvégén kihelyezett ülést tartott Pécsett. A szakszervezet képviselői áttekintették a világgazdasági válsággal terhelt környezetben saját szerepüket és tevékenységük, érdekvédelmi munkájuk hatékonysága növelésének lehetőségeit. A szakmai rendezvényen a szakszervezet legfőbb döntéshozó szerve, a Küldöttgyűlés kinyilvánította szándékát, hogy csatlakozni kívánnak a megújuló szakszervezeti mozgalom egyik letéteményeséhez, a LIGA Szakszervezetekhez.

Bővebben




A Vasas Szakszervezeti Szövetség Elnökségének közleménye

A napvilágot látott sajtóinformációk szerint kormány hét új intézkedésril döntött, 367 milliárd Ft értékben:

Bővebben