LIGA: A nyugdíj melletti munka alapjog

A LIGA Szakszervezetek Alaptörvény ellenesnek és veszélyesnek tartja a Kormány javaslatát, miszerint a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőktől megvonnák juttatásaikat, ha a közszférában munkát vállalnak.
 

Bővebben




Tájékoztató Boros Péterné MKKSZ főtitkár CESI alelnökké választásáról

A CESI 2012. november végi december elejei kongresszusán Fehér József az MKKSZ korábbi főtitkárának alelnöki pozíciójának megszűnését követően Boros Péternét az MKKSZ 2012-ben megválasztott főtitkárát a CESI egyik elnökhelyettesének jelölték.
 

Bővebben




SZEF: Villámcsapás után, vihar előtt...

A 2013-as költségvetés végleges számai végre megvilágították: az önkormányzati rendszer átszervezése olyan létszámleépítésre kényszerít, ami a települési szolgáltatások komoly zavarait okozhatja. Rémült kapkodásban folyik a járási hivatalok kialakítása, amelyek rövid két hét múlva az állampolgárok ügyei intézésének egy részét átveszik. A községek önkormányzatainál maradó ügyek kezelésére viszont nem lesz elég a munkaerő.
Nagy az elkeseredés az önkormányzati hivatalokban: a 2013-as költségvetés jelentősen csökkenti a létszámokat, az utolsó pillanatban tovább nyirbált változat több ezer településen is veszélyezteti a közszolgáltatások színvonalát, különösen a kis létszámú, 2-3000 fős községekben.

Bővebben




FESZ: kétséges, hogy 2013 júliustól lesz-e még humán ellátó rendszer

A Független Egészségügyi Szakszervezet tagsága megdöbbenéssel fogadta azt a hírt, amely alapján kétséges, hogy 2013 júliustól lesz-e még humán ellátó rendszer.

Bővebben