A Visegrádi Országok Orvos-szakszervezetei készek arra, hogy közösen fellépjenek a szolidaritáson alapuló egészségügy érdekében

Magyar Orvosok Szövetsége közleménye:

2013. január 12-én a Visegrádi Országok Orvosszakszervezeteinek képviselői Brno-ban tartották soros találkozójukat.  A találkozó témája országainkban kialakult, egészségüggyel összefüggő helyzet értékelése, a közös problémákat érintő megoldási lehetőségek számba vétele volt.

Bővebben




Nincs bizonytalanság az egészségügyben az új nyugdíjszabályok miatt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye:

    A magyar egészségügyben álláshelyek nem fognak megszűnni, a betegellátás ahogyan eddig, a jövőben is biztosítva lesz, minden ezzel ellenkező híresztelés szándékos rémhírkeltés. Az ágazatban nem kevesebb, hanem a jelenleginél több orvosra és szakdolgozóra van szükség. A mostani kormányzat átláthatatlan helyzetet örökölt az emberi erőforrás monitorozása tekintetében is, a szocialista kormányzat szándékosan elfedve a valós helyzetet, a reális viszonyok áttekintésére alkalmatlan humánerőforrás nyilvántartási rendszert működtetett.

Bővebben




LIGA Szakszervezetek: Tanulmány készült az új Mt-ről

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma által biztosított keretek között, a LIGA Szakszervezetek felmérést készíttetett az MTA kutatóival, hogy kiderüljön, az új Mt. milyen hatással van a munkahelyekre és munkavállalókra. Nemrég az NGM államtitkára jelezte, a törvény "finomhangolására" még szükség lehet.
 

Bővebben




Kizárhatják a tanulókat az iskolából a 16. illetve a 18. születésnapjukon?

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) közleménye:

Legalább 5 ezer általános iskolát sikeresen befejező tanuló nem jelentkezett vagy nem iratkozott be, vagy nem vették fel középfokú iskolába a 2012/2013. tanévben.

Bővebben




Válaszolt az ombudsman közfoglalkoztatásról szóló jelentésére a belügyminiszter

Az alapvető jogok biztosának a közfoglalkoztatási rendszer működését vizsgáló jelentései közül négyre megérkezett a belügyminiszter válasza és intézkedési terve, az ötödik, átfogó jelentés esetében pedig a válaszra megszabott határidő még nem járt le - tájékoztatta Szabó Máté ombudsman az MTI-t vasárnap közleményben.
 

Bővebben




Az ombudsman a közfoglalkoztatásról

Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleménye
 
A belügyminiszter válaszolt az ombudsman közfoglalkoztatással kapcsolatos vizsgálati jelentéseire  Az alapvető jogok biztosának a közfoglalkoztatási rendszer működését vizsgáló jelentései közül négyre megérkezett a belügyminiszter válasza és intézkedési terve, az ötödik, átfogó jelentés esetében pedig a válaszra megszabott határidő még nem járt le. Az ombudsman továbbra is bízik a szaktárca konstruktív hozzáállásában, mivel közös érdek, hogy a közfoglalkoztatás rendszeréből kikerüljenek a kifogásolt, visszás elemek.
 

Bővebben