Startlaphoz Csatlakozz!

Herczog Edit a szénfillér kifizetését sürgeti

A szénipari szerkezetátalakítási támogatás, „szénfillér" kifizetését sürgeti pénteki közleményében Herczog Edit szocialista európai parlamenti (EP-)képviselő, aki az Európai Unió versenyjogi biztosához is kérdéssel fordult ezügyben.

Bővebben




LIGA Szakszervezetek: Az MSZP szálljon le a szakszervezetekről, és szálljon le a közmunkásokról!


 
Az MSZP szálljon le a szakszervezetekről, és szálljon le a közmunkásokról. Egyiken sem segít kéretlen dörgölőzésével, de kifejezetten ront a helyzetükön. A munkavállalók érdekeinek védelme a független szakszervezetek feladata, és a pártokhoz való kötődés sosem térült meg egyiknek sem.
 
A pártok kizárólag választások előtt, és ellenzékben érdeklődnek a munkavállalók iránt, aztán elfelejtik őket, ha hatalomra kerülnek. Az MSZP nyolc éven át nem törődött a munkavállalókkal, nem voltak fontosak számára az éhezés szélén álló, legkiszolgáltatottabb rétegek.
Nyakó István most sem törődik velük. Egyszerű választási propagandára használja fel ezeket az embereket, és egy fikarcnyit sem javít a helyzetükön. Furcsa is nagyon, hogy úgy beszél a politikusokról, mintha ő maga nem kizárólag a politikából élne már több mint egy évtizede. És még furcsább, hogy azzal támadja az MNÜA közmunkásoknak kiírt üdülési pályázatát, hogy ott fotó és videó készülhet róluk, amellyel később a programot népszerűsítenék. Ő vajon miért áll be egy-egy órára az éhségmenetbe, amikor épp kamerák fényébe kerül egy ilyen menet?
Mert éhezik és munkát szeretne? Nem. Mert arra használja ezeket az embereket, hogy a választási kampányában majd mutogathassa, ő velük volt.
Elér ugyanakkor számukra bármi változást? Nem. Mert arra a szakszervezet - a valós és független - szakszervezet hivatott. Amelyik nem fordít majd hátat nekik a választások után, amelyik mindenkor az ő érdekeiket képviseli, függetlenül attól, ki van kormányon. Nyakó István így tehát nem csak a közmunkásokat csapja be és használja ki, de a szakszervezeti mozgalmat is újra és újra besározza.
 
A LIGA Szakszervezetek ezért felszólítja az MSZP-t, hogy ne használja ki aktuálpolitikai érdekeiért a szegényeket, és ne gyengítse a szakszervezeti mozgalmat, maradjon távol azoktól az emberektől, akiken nem segített, amikor megtehette volna.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector