Startlaphoz Csatlakozz!

2014. március 31

VDSZ: a választás tétje az iparban

Adókönnyítést az elnyomott ipari húzóágazatoknak, a munkavállalókat is védő munka törvénykönyvet, s a szakképzés újraindítását is követeli a választásra időzítve az új kormánytól a VDSZ, a legnagyobb ipari szakszervezet. A vegyipari ágazat elvárja, hogy a következő kormány ne csak a gépjárműgyártásra alapozza a nemzetgazdaság működését.

Bővebben




2014. március 27

VDSZ: Mégis lesz ebben a hónapban béremelés a Hankooknál

Mégis lesz ebben a hónapban béremelés a Hankooknál – döntött ma az utolsó pillanatban a rácalmási gyár vezetése a vegyipari szakszervezet (VDSZ) erős nyomásának hatására. Az emeléseket azonban differenciálja a cég, amivel az érdekvédők nem értenek egyet.

Bővebben




2014. március 26

A BTDSZ vizsgálatot követel: eltűntek a szabadságok

Vizsgálatot követel, s ha szükséges, jogi lépéseket kezdeményez a szakszervezet a Szegedi Közlekedési Társaságnál eltűnt szabadságok és az arra beállított, de ki nem fizetett pénz ügyében közölte a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete. A BTDSZ hónapok óta várja a választ az ügyben, ám úgy tűnik, a cégnél semmibe veszik a szakszervezeti és a munkavállalói jogokat olvasható a közleményben.

Bővebben




EKSZ: Nem engedjük sztrájkba kényszeríteni magunkat!

Bábként mozgatná a szakszervezeteket a BKK? Sztrájkba hajszolná a BKV-s szakszervezeteket, sőt, a pattanásig feszült bértárgyalások során a zsarolástól sem riad vissza a Budapesti Közlekedési Központ – állítja az Egységes Közlekedési Szakszervezet. A busz-, villamos- és metróvezetőket is tömörítő EKSZ most azzal tiltakozik a módszer ellen, hogy egyelőre nem hirdet sztrájkot, hanem minden eddiginél nagyobb egységbe tömörülve érvényesíti a követelését. A BKK a tavalyi bérmaradvánnyal zsarolja a szakszervezeteket: csak akkor fizeti ki, ha az idei emelésben számukra kedvező mértékben állapodnak meg.

Bővebben




2014. március 24

BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet: Káosz várható a felszíni tömegközlekedésben az M4-es Metró beindításával

 Az M4-es Metró beindításával a felszíni tömegközlekedésben az autóbuszok útvonalának jelentős része megváltozik. Szakszerveztünk aggályosnak tartja, hogy a felszíni változások hirtelen ad-hoc jelleggel előkészítetlenül kerülnek átrendezésre. A BKK mint megrendelő az elmúlt hét csütörtökön hozta véglegesen nyilvánosságra a 4-es Metró megnyitása következményeként létrejövő felszíni viszonylatokon a 2014. március 29-től bekövetkező jelentős változásokat. 

Bővebben




2014. március 21

A Magyar Szakszervezeti Szövetség 14 elvárása a következő kormánytól

Sokan sokféleképpen tekintenek az elmúlt négy év változásaira. A kormányon lévők felforgatták a jogrendszert, az államigazgatást, a demokratikus berendezkedést. Ez az átalakítás és különösen annak kizárólag a parlamenti kétharmados többségre épülő módja gyöngítette a társadalmi együttműködést. A szakszervezetek és a kormány közötti konzultáció és egyeztetés helyébe központilag vezérelt médiaakciók léptek.

Bővebben




Magyarul is elérhető a LabourStart

A LabourStart.org évek óta szervez globális online akciókat a Föld különböző országaiban a szakszervezeteket és tisztségviselőiket ért támadások ellen.

Bővebben




2014. március 18

Gyászmenet a BKV-ért

Az emlékezetes jegyvásárlási akció után újabb látványos forgalomlassító demonstrációra készül a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet március 19-én (szerdán), 16.00 órakor. Az EKSZ a cégnél uralkodó káoszra, a buszjáratok kiszervezésével kapcsolatos ellentmondásokra, a járművezetők túlterheltségére és kiszolgáltatottságára, valamint az érdemi egyeztetés hiányára hívja fel a figyelmet, ezúttal egy többféle látványos elemből álló megmozdulással.

Bővebben




2014. március 17

Szociális Ágazati Sztrájkbizottság: jövedelemkiegészítő intézkedésre vállaljon garanciát a kormány

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztetett a követeléseiről a Kormánnyal. Ennek eredménye a szociális ágazat összes, közpénzből finanszírozott dolgozóját érintő pótlékrendszer és a Szociális Életpálya Modell kidolgozására létrehozott munkacsoport. Kölcsönös kompromisszumok után a vitatott kérdésekben – egy kivétellel – egyetértés született. A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság a sztrájkkészültség megszüntetése érdekében elengedhetetlennek tartja, hogy a Kormány még a 2014-es esztendőben további jövedelemkiegészítő intézkedésre vállaljon garanciát. E követelésünk jogossága a szociális területen dolgozók jövedelmi helyzetének ismeretében nem vitatható.
 

Bővebben




2014. március 14

FDSZ: minőségi munkáért, minőségi fizetést a felsőoktatásban dolgozóknak!

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete SZTE Intézményi Szervezete folyamatosan figyelemmel kíséri az új pedagógus életpálya életbe léptetésével kapcsolatos fejleményeket, és osztja a pedagógusok felháborodását a félresikerült és szakmaiatlan közoktatási „reform” és annak összes negatív következménye miatt.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector