Csak a cafeteriából lesz nyugdíjam?

A munkavállalók nagy része magától, önállóan nem kezd bele öngondoskodásba, még a rémhírek ellenére sem. A munkáltatói hozzájárulás révén azonban ők is elkezdenek gondolkodni ezen. A HR-es feladata, hogy a megfelelő eszközökkel terelje a dolgozókat a nyugdíjcélú takarékoskodás irányába.

Bővebben




Kifizettetheti a munkáltató az orvosi vizsgálatot?

Átháríthatja-e a munkáltató a leendő dolgozójára az orvosi alkalmassági vizsgálat költségeit? – kérdezte az adozona.hu olvasója. A kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértő válaszolt.

Bővebben




Sorra távoznak Angliából a román és bolgár vendégmunkások

A brit európai uniós tagságot ellenző Függetlenségi Párt, a UKIP egyik politikusa januárban azzal próbált riadalmat kelteni, hogy híresztelni kezdte: mivel bolgárok és románok előtt is szabaddá tették a munkavállalást Angliában, akár másfél millióan elindulhatnak közülük a szigetország felé, el fogják venni az álláslehetőségeket a brit őslakosság munkakeresőitől. A jóslat nem vált be, mi több: újabban csökken az angliai bolgárok és románok száma – olvasható az inforadio.hu oldalán.

Bővebben




EVM-nél száz dolgozó várja hiába hónapok óta a fizetését

Az Egyesült Vegyi Művek (EVM) több mint száz dolgozója várja hiába hónapok óta a fizetését. A bérgarancia-alapból sem számíthatnak pénzre, mivel a cég felszámolása még mindig nem indult el. A szakszervezet csődbűntettre gyanakszik, attól tartanak, mire a hatóságok lépnek, a cég vagyonát kimentik. A jól ismert termékek gyártása közben Szegeden folytatódik – írja az mno.hu.

Bővebben




Az országos átlagtól jelentősen elmaradnak a dél-dunántúli fizetések

   Havi 127 ezer, egy év alatt 1,5 millió forint. Ennyi a dél-dunántúli régió munkavállalóinak nettó átlagkeresete. A tavalyi fizetések tükrében érdemes megvizsgálni, hogy mire futja mindebből – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Budapesti cég uralja a nyugat-európai munkaerőpiacot

Több millió euró nagyságrendű közös tőkebefektetést hajtott végre a közép-európai, szakképzett munkaerő kölcsönzésével foglalkozó TjobsRecruit-ba két nagy befektetési társaság, a részben Budapesten működő iEurope Capital és az Earlybird Digital East Fund - közölte az iEurope Capital az MTI-vel.

Bővebben




A nők harmada diszkriminatívnak tartja bérezését

A Jobline.hu felmérésében megkérdezett 800 nő 35 százaléka diszkriminatívnak tartotta a javadalmazását, ötöde pedig szakmai tudásának elismerését, ugyanakkor a válaszolók több mint fele nyilatkozott úgy, hogy soha nem került hátrányba nőként átszervezésekkor vagy szakmai továbbképzési lehetőségeknél - derül ki az állásportál április végén készített felméréséből, amelynek az volt a célja, hogy felderítse, a megkérdezettek szerint milyen tényezők gátolják a nők szakmai kibontakozását.

Bővebben




Miért jobbak a női vezetők?

A következő évtizedek a nők előretörését hozhatják. Egyre több szakértő hívja fel a figyelmet rá, hogy azok a cégek jobban teljesítenek, ahol a vezetésben a szebbik nem képviselői ott vannak – írja a hir24.hu.

Bővebben




Kétes értékű kortárs festményekkel jutalmazzák a rendőröket

 Ha egy rendőrrel ki akarnak szúrni, akkor munkája elismeréséül festményt adnak neki jutalomként – mondta több nyomozó és parancsnok a hvg.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy manapság az egyik legdivatosabb belügyminisztériumi tárgyjutalom a festmény. A minisztérium által preferált művészeket egy galériatulajdonos alsó-középkategóriás művészeknek minősítette, akiknek a képei egyáltalán nem keresettek, és rendőri beszámolók szerint nehéz is tőlük megszabadulni. Ezért aztán azért imádkoznak, hogy festmény helyett inkább police feliratú órát kapjanak.

Bővebben