Startlaphoz Csatlakozz!

HDSZ: az idei bértárgyalások halogatása, a húsipari bérek évek óta tartó elmaradása csökkenti a húságazat stabilitását és vonzerejét

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete, alapszervezetei még a múlt év végén a szokásos gyakorlat szerint megküldték javaslataikat a 2014. évi béremelésekre vonatkozóan. A bérekről szóló párbeszéd megkezdődött kora tavasszal, de nagyon vontatottan halad. Néhány cégnél sor került jövedelemnövelésre, de csak bónusz, prémium elemek növelésére, kifizetésére. A szakszervezet megítélése szerint a többéves kihagyás ellenére több cég nem szándékozik emelni a béreket, pótolni a bérkompenzáció elmaradását, az adórendszer nettó bércsökkentő hatása következtében elvesztett jövedelmeket. Egyes területeken csak jelképes bérrendezéssel növelnék a fizetéseket. A Húsipari Dolgozók Szakszervezete jól ismeri a vállalkozások nehéz helyzetét, de ezzel együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy egy növekvő gazdaságban, több éves kihagyás után sem törekszenek a cégek javítani a munkavállalók jövedelmi pozícióját, növelni az ágazat vonzerejét. Pedig az új német minimálbér fokozhatja a hentesek kiáramlását.

Bővebben




Munkabalesetek: több hónapos kiesést is okozhat egy-egy sérülés

 Elesnek, ennek következtében pedig zárt csonttörést, rándulást és húzódást, felületi sérülést szenvednek a munkavállalók – ezek voltak tavaly a leggyakoribb munkabalesetből származó sérülések – olvasható a webbeteg.hu oldalán.

Bővebben




A legkeresettebb fizikai munkások

Ezer állásajánlat közül válogathatnak azok, akik fizikai munkát keresnek. Íme a legkeresettebb szakemberek listája – olvasható a profession.hu oldalán.

Bővebben




Soha nem dolgoztak ennyire kevesen a Magyar Postánál

  Még soha olyan kevesen nem dolgoztak a Magyar Postánál, mint most. Az állami vállalat kimutatása szerint a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 31701 fő volt 2014 első negyedévben, ők összesen 17,6 milliárd forintot kerestek – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Minimálbér Európában, Amerikában, Magyarországon

A tisztességes bérezés valamennyi nemzetközi dokumentumban benne foglalt alapvető jog, a minimálbér pedig a munkavállaló kiszolgáltatottságát csökkenti, de a foglalkoztatásra tett hatása vitatott – derül ki Kéri Ádám HR Blogon megjelent bejegyzéséből.

Bővebben




Munkajogi morzsák pályakezdőknek

  A munkaerőpiacra lépés előtt álló fiatalokat számos kérdés foglalkoztathatja a munka világával kapcsolatban, hiszen a szabadabb egyetemi és főiskolai mindennapokból egy sokkal kötöttebb világba kerülnek, ha munkába állnak. Az ösztöndíj és a szülői támogatás után megélhetésük alapját a munkával megszerzett keresményük fogja képezni. Tapasztalat nélkül, a megfelelő információk és tájékozottság hiányában, valamint a munkáltatói igényeknek általában kiszolgáltatva, pályakezdőként komoly hátrányok, sérelmek érhetik őket. Egy egyetemi karriernapon elhangzott kérdésekből szemezgetve adott ízelítőt a munkajog.hu arról, hogy a pályakezdő fiatalok mire kíváncsiak leginkább a munkajog világából.

Bővebben




Békés megyében nagy probléma a munkanélküliség

  Képzés- és állásbörzével segítik a hátrányos helyzetű álláskeresőket Békés megyében. Kilenc foglalkoztatási körzetben mintegy 250 munkaadót hívtak meg, akik közel nyolcszáz állást tudnak felajánlani az érdeklődők részére - mondta el a békéscsabai járási munkaügyi kirendeltségen szervezett első rendezvény megnyitóján kedden a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója.

Bővebben




Jogellenes felmondások

Adódhat olyan helyzet, amikor nem találunk olyan jogszerű indokot, amivel egy adott munkavállalót el tudunk bocsájtani, azonban gyakran nem is keresünk ilyen indokot, hanem úgy véljük, hogy „erőből” oldjuk meg a problémát, és egyszerűen minden további tájékozódás nélkül felmondjuk a munkavállaló munkaviszonyát.

Bővebben




A külföldi munkavállalás esetén hol kell megfizetni az egészségügyi járulékot?

Egészségügyi ellátás igénybevételekor háromféle jogviszonyt kell vizsgálni a magyar állampolgárok tekintetében – írja a blog.rsmdtm.hu.

Bővebben




Bokori László, az AÉSZ Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója

„Ha az ágazati szakszervezeti munkában is az Oracle csoport munka rendszert alkalmaznák a feladatok meghatározására vagy értékelésére, összefogott, rendszerelvű munkavégzésre késztetnék a kollégákat is, és átláthatóvá, minősíthetővé tennék saját tevékenységüket” – mondta a szakszervezetek.hu-nak az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma közös vagyonát működtető AÉSZ Vagyonkezelő Kf. ügyvezető igazgatója. Bokori László attól tart, hogy az immár fél éve megalakult új konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség működtetéséről folyó tárgyalásokon nem az értékek mentén lesz a megállapodás vagyoni kérdésekben, mert úgy látja, a politikai erőviszonyok pillanatnyilag azok javára billennek, ahol több a hangos ember.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector