Milyen pótlékok járnak munkaidőkeretben dolgozóknak?

  A munkaidőkeretben dolgozó, folyamatosan nyitva tartó büfé alkalmazottjának kell-e műszakpótlékot számfejteni a hétvégi és az éjszakai munkára? – kérdezte egyik olvasónk. Másik olvasónk pedig arra volt kíváncsi, hogy abban az esetben, ha valaki folyamatos munkarendben dolgozik (kórház), vasárnapra és ünnepnapra jár-e valamilyen pótlék, illetve hány szabadnap jár helyette? A kérdésekre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász, az adozona.hu szakértője válaszolt.

Bővebben




Nyelvpótlék járhat a jelnyelvi tudásért a közszférában

A nyelvvizsgát tevőkhöz hasonlóan a magyar jelnyelvi vizsgával rendelkezőknek is nyelvpótlékot biztosítana a közszférában a fideszes Tapolczai Gergely.

Bővebben




Duplájára emelnék a kétgyermekesek családi adókedvezményét

   Évente további 55-60 milliárd forinttal több maradhatna a két gyermeket nevelő családoknál, ha a döntéshozók a jelenlegi duplájára emelnék a kétgyermekesek családi adókedvezményét - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

Bővebben




Ötszörös polgármesteri fizetéskülönbségek

Megalázónak tartják az ötszáz fő alatti települések polgármesterei, hogy egy októberében hatályba lépő törvénymódosítás jelentősen csökkenti a fizetésüket – olvasható a Figyelőben.

Bővebben




Sokaknak véget ért a közfoglalkoztatás

   Csongrád megyében 7000 ember számára ért véget a közfoglalkoztatás április végén. Négyezer főt vettek fel újra a munkáltatók májusban, az országos programban 2100-an vannak – írja a delmagyar.hu.

Bővebben