Startlaphoz Csatlakozz!

Komjáthi Imre: Magyarország a szomorú lelkek országa lett

 Hitelességet, tisztességet, munkát kínál az MSZP-nek elnökségi tagsági pályázatában Komjáthi Imre. Az eddigi két éhségmenet egyik főszervezője, „arca”, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke azért szeretné, ha július 9-én bizalmat szavazna neki a szocialisták tisztújító kongresszusa, mert segíteni ismét közelebb hozni a szakszervezeteket a párthoz – írja a Népszava.

Bővebben




Meddig lehetnek az anyák otthon újszülöttjeikkel munkáltatói, állami juttatás ellenében?

 A World Policy Forum egy térképre rakta, hogy a világ különböző országaiban meddig lehetnek az anyák otthon újszülöttjeikkel munkáltatói, állami juttatás ellenében. Az Egyesült Államokban egyáltalán nincs ilyen rendszer, míg Európa legtöbb országában erős ez a háló. A világ jelentős részén leginkább 14-25 hetet finanszíroznak a munkaadók, illetve az állam. Magyarország az első helyek egyikén szerepel – írja a HVG.

Bővebben




Kevesebb ügyfél, kevesebb gond

A Kormány sikerként éri meg, hogy jelentősen csökkent a munkaügyi központok nyilvántartásában lévők száma, látványosan emelkedett a foglalkoztatotti létszám, és kevesebben kapnak munkanélküliként támogatást. A Policy Agenda megvonta az elmúlt 4 év mérlegét; valóban sikernek tekinthetőek ezek az adatok? – olvasható a stop.hu oldalán.

Bővebben




Tárgyalt a PDSZ és a pedagóguskar vezetése

Indokolt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésének áttekintése, a szükséges változtatások - szakmai egyeztetéseken alapuló - végrehajtása - többek között ezt állapította meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) küldöttsége és a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke keddi találkozójukon. A megbeszélésről a PDSZ szerdán tájékoztatta az MTI-t.

Bővebben




Fogalmunk sincs, miből teszünk félre a nyugdíjas évekre

A magyarok felének a bizonytalanság jut eszébe a nyugdíjas évekről. Egy friss felmérés szerint csaknem minden harmadik ember úgy véli, jelenlegi bruttó bérénél magasabb összegre lesz szüksége nyugdíjasként. Tízből négyen azt tervezik, hogy a nyugdíjkorhatár betöltése után is tovább dolgoznak majd valamilyen formában – írja a 168 óra.

Bővebben




Mostantól az illegális jövedelmek egy részét is kimutatja a statisztika

Európai uniós tagállami kötelezettségének eleget téve Magyarország is bevezette a fizetésimérleg-statisztikák és a pénzügyiszámla-statisztikák megújított nemzetközi módszertani szabványát, a BPM6-ot, illetve az ESA 2010-et. A módszertani váltás finomhangolásnak tekinthető, drasztikus változást nem jelent - írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Összeboruló Volánok, munkájukért aggódó dolgozók

 Folytatódik a közösségi közlekedés megkezdett átalakítása, az év végére lezárul a Volánok regionális összeolvadása. A szakszervezet kíváncsian várja a fejleményeket, ám előre üzenik: nem támogatnak semmilyen kiszervezést, s a bérek esetleges csökkenésére tett leghalványabb kísérletet sem tartják elfogadhatónak – olvasható a sonline.hu oldalán.

Bővebben




Ismét alaposan megnövekedett az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Némi szezonális csökkenés után májusban ismét alaposan megnövekedett az Ausztriában dolgozó magyarok száma, ezúttal sokkal nagyobb mértékben, mint a román vagy lengyel állampolgároké. A németek és ex-jugoszlávok is belehúztak, a törökök kissé hátrébb szorulnak – írja a Privátbankár.

Bővebben




Megváltozott munkaképességűek: kevés esély a munkára

A cégek többsége ma Magyarországon csak azért akar megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatni, hogy ne kelljen rehabilitációs hozzájárulást fizetnie – derül ki a fogyatékos emberek munkaerőpiaci integrálásával foglalkozó Rehabjob vizsgálatából – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Hatnapos sztrájkot kezdtek francia légiforgalmi irányítók

 Hatnapos sztrájkot kezdtek kedden a francia légiforgalmi szolgálat egyes irányítói, mert nem elégedettek a cég finanszírozásának megoldásával.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector