Érdemi érdekegyeztetést sürget a kormány és az önkormányzatok között a MÖSZ

Nincs érdemi érdekegyeztetés a kormány és az önkormányzatok között, ezért a magyar polgármesterek tizedik világtalálkozója résztvevői arra kérik a kormányt, hogy tekintse partnernek őket - áll abban a vasárnapi zárónyilatkozatban, amelyet a Magyar Önkormányzati Szövetség (MÖSZ) által szervezett találkozón fogadtak el a résztvevők.

Bővebben




Kevés esélye van az elhelyezkedésre egy megváltozott munkaképességűnek

Lezárult a RehabJob speciális munkaerő közvetítő fél éves programja, amelynek keretében szervezett tanácsadással és képzéssel segített felkészülni több mint 200 fogyatékkal élőnek az álláskeresésre és a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedésre.

Bővebben




Nagy bajban vannak a friss diplomások?

Álomvilágban él az angol friss diplomások többsége: a hallgatók azt hiszik, hogy a diplomaszerzést követő fél évben már végzettségüknek megfelelő munkát kapnak – legalábbis ezt mutatta ki egy felmérés, melyet 20 egyetem 4 ezer diákjával végeztek.

Bővebben




Pótlék járhat a jelnyelv ismeretéért a közszolgálati tisztviselőknek

Pótlék járhat a jelnyelv ismeretéért a közszolgálati tisztviselőknek - közölte az MTI-vel a Fidesz szombaton, miután két kormánypárti országgyűlési képviselő ezzel összefüggő törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

Bővebben




Halászni tanítani

  Természetesen lehet bírálni a jelenlegi közfoglalkoztatás rendszerét azzal, hogy képzés címszó alatt esetenként gyermekded hülyeségekkel tömik a meglett emberek fejét, abban is nyilván van valami igazság, hogy a közmunkáért kapott néhány tízezer forint az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez viszont kevés, de ez a történetnek csak az egyik vetülete – olvasható a szon.hu oldalán.

Bővebben




A közmunkások javítják a foglalkoztatási statisztikát

   Javuló foglalkoztatási adatokról számolt be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnapi közleményében. A három havi összesítés alapján nyilvánosságra hozott adatok szerint ebben az időszakban egyjegyű volt a munkanélküliség, a foglalkoztatottak aránya is jócskán növekedett a munkaképes lakossághoz mérve. A kormány a saját teljesítményeként dicséri az adatokat, de a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy a számok mögött sokkal borúsabb a kép – írja a Népszava.

Bővebben




A magyar törvények nem segítenek mindenkit, aki gyermeket szeretne

Szülessen több gyerek, mert nem lesz nyugdíjunk, szülessen több gyerek, mert fogy a magyar, szülessen több gyerek, mert kevesebb születik, mint amennyit az emberek szeretnének. A gyerekvállalás támogatására csiliárd forintot költenek közpénzből, azonban a legalapvetőbb segítséget nem adja meg az állam: a magyar törvények nem segítenek mindenkit, aki gyermeket szeretne – írja z nlcafe.hu.

Bővebben