Startlaphoz Csatlakozz!

Nagy bajban vannak a német orvosok?

Németországban a házi -és szakorvosok hiánya eddig főként a betegeknél jelentett problémát. Ám a Die Weltben közöl felmérés szerint az orvoshiány a következő években maguknak az orvosoknak is gondot jelenthet, ugyanis az öregségi nyugdíjuk sorsa kezd bizonytalanná válni. Ez pedig azzal magyarázható, minden negyedik házi- és szakorvos gondolkozik azon, hogy a következő 4-5 évbenfeladja a praxisát – írja a Világgazdaság.

Bővebben
Az ülőmunka veszélyesebb lehet, mint a fizikai

 Manapság sokon dolgoznak irodában, számítógép előtt, naponta akár 8 órát is ülve. Ez azonban több dolog miatt is ártalmas lehet szervezetünkre, nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is. Én is sok időt töltök a gép előtt ülve, ezért összegyűjtöttem pár hasznos tanácsot, hogyan lehet kibírni és egészségkárosodás nélkül megúszni az állandó ülést – írja hir6.hu.

Bővebben
Czomba: így alakul át a szakképzés

 Többek között a hiányszakmák miatt szükséges a szakképzés rendszerének átalakítása, és a szakmák vonzóvá tétele - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiaci és képzési államtitkára. Czomba Sándor hangsúlyozta: csak azokra a képzésekre ad támogatást az állam, amelyre van a munkaerőpiacon igény.

Bővebben
Milyen térítés jár a munkavállalónak az utazás után?

 Nem szabad összekeverni a hazautazás és a napi munkába járás költségeit – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Bővebben
A lógás tudománya

  Minden ellenkező híreszteléssel szemben a munkamániások nem járnak jobban a munkahelyeken, mint a profi lógósok. A hangsúly a profi szón van, mert aki nem akarja halálra dolgozni magát, annak tudományos alapossággal kell hozzálátnia a lógáshoz.

Bővebben
Több szabadság és pihenőidő is jár a 18 éven aluliaknak

A nyári szünidőben diákok tízezrei keresnek munkát, azonban sok fiatalnak még nincs tapasztalata, és nem tudják azt sem, hogy milyen jogok illetik meg őket. Hallani olyan esetekről is, amikor a munkavégzés eltér az előre megbeszéltektől, és sajnos arról is, hogy néhány munkaadó kihasználja a diákok tudatlanságát. Nem ritka, hogy túlórát rendelnek el a vállalatok, amit néha „elfelejtenek” kifizetni. A kellemetlen helyzetek elkerülése végett a munkaszerződést mindig írásban kell megkötni, legkésőbb a munka kezdetekor – írja a Világgazdaság.

Bővebben
Balog Zoltán: pontosan meg kell határozni a munkáltatói jogokat az iskolákban

Az emberi erőforrások minisztere szerint világosan meg kell határozni az iskolarendszerben a munkáltatói jogokat, s megfontolandó, hogy a soron következő családpolitikai intézkedés a kétgyermekes családokat célozza.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector