Startlaphoz Csatlakozz!

Öregednek a munkavállalók

 Az EU 28 tagállamában a következő évtizedekben a magasabb várható élettartamnak köszönhetően 2010 és 2030 között majdnem 10 millió fővel fog növekedni az idősebb, 55-64 éves korcsoport aránya az aktív korú népességen belül, miközben az összes többi korcsoport csökkenő tendenciát mutat - áll a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményben.

Bővebben




Közel 700 millió forintot fizettek be a vagyonőrök vizsgadíjakra

 Kamara 2014. május 31-ig 59997 személy- és vagyonőr végezte el eredményesen a képzést, 21 főt küldtek javítóvizsgára – közölte a parlament honlapján a belügyminiszter. Pintér Sándor leírta, hogy 62099 fő jelentkezett be a vizsgára, illetve fizette be a képzési és vizsgadíjat. Június 15-ig a Személy-, és Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarához összesen 686 millió 147 ezer forintot fizetek be az említett tételekből. Az összeg 93 százaléka a kamarát illette meg, míg a többi a belügy oktatási és képzési szervezetét. Az egy főre képzési díj a mindenkori kormánytisztviselői illetményalap 25 százaléka, a vizsgadíj pedig az illetményalap 5 százaléka.

Bővebben




Túl nagy a különbség a fizetések között

 A fejlett társadalmak elöregedése, valamint a fejlődő országok jelenlegi magas növekedési rátájának mérséklődése oda fog vezetni, hogy a világgazdaság 2010 és 2020 közötti időszakban várható 3,6 százalékos évi átlagos növekedése a 2050 és 2060 közötti periódusban 2,4 százalékra lassul. A globális GDP bővülésének az innováció és a szakképzés lesz a fő motorja – áll a Gazdasági, Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss jelentésében – írja a Napi Gazdaság Online.

Bővebben




Kasszacsere: felkészülnek a fodrászok, orvosok, taxisok

 Már vizsgálja a kormány az online pénztárgépek kötelezővé tételét a szolgáltatók között is, így várhatóan a fodrászok, orvosok, majd a taxisok is mélyen a zsebükbe kell nyúljanak – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Nyelvtudás nélkül dolgoznánk külföldön

 Felmérések szerint a munkaképes korú magyar lakosság nagyjából ötöde tervez egy-két éven belül hosszabb-rövidebb időtartamú külföldi munkavállalást. Kevesebb szó esik viszont arról, hogy ezeknek az embereknek mekkora része rendelkezik az ehhez szükséges képességekkel, mekkora esélyük van ténylegesen munkát találni.

Bővebben




Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete vádolja az üzemi tanácsot

A BTDSZ üzemi tanács tagjai, póttagjai egyöntetűen lemondtak tagságukról. Nem akarnak asszisztálni az álláspontjuk szerinti jogsértésekben és a jogszerűtlen működésben – írja közleményében az SZKT-nál működő Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, mely a delmegyar.hu oldalán is olvasható.

Bővebben




A szabadság és egyéb távollétek nyilvántartása

A Munka törvénykönyve a munkáltató kötelezettségeként írja elő, hogy a szabadságot, egyéb távolléteket, a munkaidőt és a munkaidővel kapcsolatos megállapodásokat nyilvántartsa. Egy munkaügyi ellenőrzés során ezen adminisztrációs feladat teljesítésének elmulasztása – akár egyetlen munkavállaló vonatkozásában - munkaügyi bírság kiszabását is eredményezheti – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Ez még mindig nem az a bizonyos egyéni nyugdíjszámla

  Jóllehet több mint egymilliárd forint, döntően uniós forrást fordít a kormány a nyugdíj-nyilvántartásokkal kapcsolatos informatikai fejlesztésekre, ezen belül az egyéni számlás rendszer kialakítására, továbbra sincs semmi hír a korábbi magán-nyugdíjpénztári befizetések jóváírásáról, nyilvántartásáról. Ezek az egyéni számlák ugyanis nem azok az egyéni számlák, amelyek létrehozására még nyugdíjvédelmi biztosként Selmeczi Gabriella ígértet tett azt követően, hogy a mintegy háromezer milliárd forintos magánnyugdíj-pénztári megtakarítások a Nyugdíjreform- és Adósságcsökkentő Alapba kerültek – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Ördögi körbe kerültek a 98 százalékos különadóban érintett dolgozók

Úgy tűnt, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) különadóval kapcsolatos határozata nyomán - miszerint a 98 százalékos adóról szóló szabály semmis - azok az elbocsátottak, akiktől ezt levonták, visszaigényelhetik a pénzüket. Mint kiderült, azért ez nem olyan egyszerű, aki ezt megteszi, az - egy körlevél szerint - ellenőrzést kockáztat és jogtalan visszaigénylés miatt rendbírságot szabhatnak ki rá – írja a Népszava.

Bővebben




Sztrájkhelyzet a budaörsi Lagermax Autótranszpont Kft-nél

A Lagermax Autótranszport Kft. budaörsi telephelyén a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) által létrehozott sztrájkbizottság a 2014. évi bérmegállapodásról szóló érdemi tárgyalások kikényszerítése érdekében 2014. július 7-én reggel 8-tól 10 óráig figyelmeztető sztrájkot hirdetett meg.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector