Startlaphoz Csatlakozz!

Nem lelkesednek a lakástámogatásért a magyar cégek

   Elvileg már fél éve, a gyakorlatban a kapcsolódó rendelet április 4-i megjelenése óta a cégek adómentesen támogathatják munkavállalóik lakáscélú hiteleinek törlesztését. A munkáltatók több mint fele azonban legalább az év végéig tartózkodik az új lehetőség bevezetésétől – állapítja meg a Trenkwalder mai közleménye, melyet a Világgazdaság ismertetett.

Bővebben




Kedvezőbb piaci feltételekért demonstrálnak a tejtermelők

A számukra kedvezőbb piaci feltételek biztosításáért demonstrálnak a tejtermelők kedden három helyen, Budaörsön, Nagytarcsán és Pécsett félpályás útlezárással - közölte Hegedűs Imre, a demonstrációs bizottság vezetője kedden az MTI érdeklődésére.

Bővebben




Munkavállalás Ausztriában: mi vár a magyarokra?

Mekkora bért fizetnek egyes szakmákban? Mennyi szabadság jár a munkavállalóknak évente? Mekkora kiadásokra számíthatok a „sógoroknál” a hétköznapokban? Ausztria dióhéjban - fontos és megszívlelendő infók a külföldi munkavállalásra készülőknek Mátyás Melániától, az EUwork munkaerőközvetítő toborzási tanácsadójától a karrier-tanacsok.monster.hu oldalán.
 

Bővebben




A munkanélkülit ki lehet rendelni utcasöprőnek

 A közfoglalkoztatási program a foglalkoztatottra nézve kötelezettségeket is tartalmaz - hangsúlyozta Székely László alapjogi biztos egy vizsgálata nyomán, ugyanakkor a konkrét ügyben nem állapított meg visszásságot és nem kezdeményezett intézkedést.

Bővebben




Így kérhetünk munkabérelőleget

 A munkabér utólag, a már elvégzett munkáért jár a munkavállalónak. Átmeneti pénzzavar esetén azonban szükséges és kényelmes megoldás lehet a munkáltatótól bérelőleget kérni. Ennek elszámolási szabályai már csak azért is fontosak, mert az Mt. az előlegnyújtásból eredő követelés szabályait egyéb esetekben is alkalmazni rendeli – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Munkaköri leírás: ezt a hét dolgot írja bele

A munkaköri leírás, nem része a munkaszerződésnek, de vitás kérdések eldöntésében a munkaügyi bíróságok minden esetben kérik a feleket a munkaköri leírások becsatolására is. A munkaköri leírás a munkavállaló részére nyújt tájékoztatást és ezt a munkáltató egyoldalúan bármikor módosíthatja, de nem határozhat meg olyan feladatokat amelyeket a munkavállaló nem képes rendes munkaidejében ellátni. Miket célszerű mindenképp beleírni a munkaköri leírásba? – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Lagermax-sztrájk: a cégvezetés nem enged a nyomásnak

Túlzottnak tartja, ezért elutasítja a Lagermax Autótranszport Kft. a budaörsi telephely gépkocsivezetőinek bérkövetelését – közölte kedden az MTI-nek megküldött közleményben a vállalat.

Bővebben




Óriási a férfiak bérelőnye itthon

Tovább nő a férfiak és nők fizetése közti különbség a diplomás-pályakövetési rendszer statisztikái szerint, egyes szakmákban már a nettó 60 ezer forintot is meghaladja a férfiak bérelőnye. A friss diplomások körében viszonylag alacsony, 5,8 százalékos a munkanélküliség, a korosztályos átlag ugyanakkor ennek többszöröse, ezért 2020-ig 200 milliárdnyi uniós forrásból javítják a fiatalok munkaerő-piaci esélyeit – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Mekkora nyugdíjemelést tervez a kormány januárban?

 A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nyilvánosságra hozta a 2015-ös költségvetés tervezési köriratát – ám ebből nem sok minden derül ki. Nem tudni, a kormány milyen makropályával számol és lesznek-e adóváltozások, ám a bérek emelésére van egy halvány ígéret.

Bővebben




Jogi előírások a németországi munkavállalásra

 Komoly problémák adódhatnak Németországban abból, ha egy önkormányzati ellenőrzés során kiderül, hogy például a kőművesmunkával kapcsolatos tevékenységre bejelentett cég festési munkákat is végez, ugyanakkor ezt a tevékenységét elmulasztotta előzetesen bejelenteni - egyebek mellett ezt a praktikus tanácsot is tartalmazza az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) kiadványa, amely a német és osztrák munkavállalás feltételeit tartalmazza.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector