Nem lelkesednek a lakástámogatásért a magyar cégek

   Elvileg már fél éve, a gyakorlatban a kapcsolódó rendelet április 4-i megjelenése óta a cégek adómentesen támogathatják munkavállalóik lakáscélú hiteleinek törlesztését. A munkáltatók több mint fele azonban legalább az év végéig tartózkodik az új lehetőség bevezetésétől – állapítja meg a Trenkwalder mai közleménye, melyet a Világgazdaság ismertetett.

Bővebben




Kedvezőbb piaci feltételekért demonstrálnak a tejtermelők

A számukra kedvezőbb piaci feltételek biztosításáért demonstrálnak a tejtermelők kedden három helyen, Budaörsön, Nagytarcsán és Pécsett félpályás útlezárással - közölte Hegedűs Imre, a demonstrációs bizottság vezetője kedden az MTI érdeklődésére.

Bővebben




Munkavállalás Ausztriában: mi vár a magyarokra?

Mekkora bért fizetnek egyes szakmákban? Mennyi szabadság jár a munkavállalóknak évente? Mekkora kiadásokra számíthatok a „sógoroknál” a hétköznapokban? Ausztria dióhéjban - fontos és megszívlelendő infók a külföldi munkavállalásra készülőknek Mátyás Melániától, az EUwork munkaerőközvetítő toborzási tanácsadójától a karrier-tanacsok.monster.hu oldalán.
 

Bővebben




A munkanélkülit ki lehet rendelni utcasöprőnek

 A közfoglalkoztatási program a foglalkoztatottra nézve kötelezettségeket is tartalmaz - hangsúlyozta Székely László alapjogi biztos egy vizsgálata nyomán, ugyanakkor a konkrét ügyben nem állapított meg visszásságot és nem kezdeményezett intézkedést.

Bővebben




Így kérhetünk munkabérelőleget

 A munkabér utólag, a már elvégzett munkáért jár a munkavállalónak. Átmeneti pénzzavar esetén azonban szükséges és kényelmes megoldás lehet a munkáltatótól bérelőleget kérni. Ennek elszámolási szabályai már csak azért is fontosak, mert az Mt. az előlegnyújtásból eredő követelés szabályait egyéb esetekben is alkalmazni rendeli – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Munkaköri leírás: ezt a hét dolgot írja bele

A munkaköri leírás, nem része a munkaszerződésnek, de vitás kérdések eldöntésében a munkaügyi bíróságok minden esetben kérik a feleket a munkaköri leírások becsatolására is. A munkaköri leírás a munkavállaló részére nyújt tájékoztatást és ezt a munkáltató egyoldalúan bármikor módosíthatja, de nem határozhat meg olyan feladatokat amelyeket a munkavállaló nem képes rendes munkaidejében ellátni. Miket célszerű mindenképp beleírni a munkaköri leírásba? – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Lagermax-sztrájk: a cégvezetés nem enged a nyomásnak

Túlzottnak tartja, ezért elutasítja a Lagermax Autótranszport Kft. a budaörsi telephely gépkocsivezetőinek bérkövetelését – közölte kedden az MTI-nek megküldött közleményben a vállalat.

Bővebben




Óriási a férfiak bérelőnye itthon

Tovább nő a férfiak és nők fizetése közti különbség a diplomás-pályakövetési rendszer statisztikái szerint, egyes szakmákban már a nettó 60 ezer forintot is meghaladja a férfiak bérelőnye. A friss diplomások körében viszonylag alacsony, 5,8 százalékos a munkanélküliség, a korosztályos átlag ugyanakkor ennek többszöröse, ezért 2020-ig 200 milliárdnyi uniós forrásból javítják a fiatalok munkaerő-piaci esélyeit – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Mekkora nyugdíjemelést tervez a kormány januárban?

 A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nyilvánosságra hozta a 2015-ös költségvetés tervezési köriratát – ám ebből nem sok minden derül ki. Nem tudni, a kormány milyen makropályával számol és lesznek-e adóváltozások, ám a bérek emelésére van egy halvány ígéret.

Bővebben




Jogi előírások a németországi munkavállalásra

 Komoly problémák adódhatnak Németországban abból, ha egy önkormányzati ellenőrzés során kiderül, hogy például a kőművesmunkával kapcsolatos tevékenységre bejelentett cég festési munkákat is végez, ugyanakkor ezt a tevékenységét elmulasztotta előzetesen bejelenteni - egyebek mellett ezt a praktikus tanácsot is tartalmazza az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) kiadványa, amely a német és osztrák munkavállalás feltételeit tartalmazza.

Bővebben