Startlaphoz Csatlakozz!

Külföldi munkavállalás a fiatalok szemével

Még mindig nagyon sok fiatal dönt a külföldi munkavállalás mellett. Legtöbbjüket a munkalehetőség és a fizetés vonzza a határon túli országokba, de olyan is akad, aki kalandvágyból vág az ismeretlenbe. A legfrissebb adatok szerint több mint 500 ezren határoztak úgy, hogy elhagyják hazájukat, közülük 300 ezren Nagy-Britanniában, 100 ezren Németországban, 50 ezren Ausztriában és 50 ezren más országokban dolgoznak – olvasható a hir6.hu oldalán.

Bővebben




A kockázatértékelés szükségessége

 A munkáltató kötelessége kockázatértékelést készítettnie akkor is, ha egyetlen alkalmazottja van. Ellenkező esetben akár 10 millió forintra is bírságolható. De mire való a kockázatértékelés? Mikor és hogyan kell elkészíteni, elkészíttetni a dokumentumot? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Bővebben




Meghosszabbították a Malév felszámolásának határidejét

 Az év végéig meghosszabbította a Fővárosi Törvényszék a Malév felszámolásának határidejét, eddig kell a felszámolási zárómérleget elkészíteni.

Bővebben




A jogtalan családi adókedvezmény igénybe vétele bírságot von maga után

  A családi adókedvezmény jogosultság a családi pótlékhoz van kötve, a középiskolai tanulmányok befejezése fontos mérföldkő. Mindenképpen oda kell erre figyelni, mert a jogtalan adókedvezmény igénybe vétele komoly fejfájással járhat később – írja az mfor.hu.

Bővebben




Botos Katalin szerint társadalmi problémát korrigálna a nyugdíjjavaslat

Eddig azt nem vették figyelembe, hogy az embereknek nemcsak a társadalombiztosítási járulékot kell fizetniük, hanem azokra a gyerekekre is költeniük kell, akik majd később az őnyugdíjjárulékukat megtermelik - vetette fel Botos Katalin közgazdász. A köztévében a Népesedési Kerekasztal javaslatáról elmondta: csak azt venné figyelembe a rendszer, ha valakinek a gyermeke legalább középfokú végzettséget szerzett vagy szakmát kapott, illetve felsőoktatási intézményben tanult.

Bővebben




Nem mindenki él a kedvezőbb adózással

Nagyjából hatvanmilliárd forintról mondanak le csak az idén a vállalkozások azzal, hogy az alacsonyabb terhet jelentő új adónemek helyett a régebbi szabályokat követik - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

Bővebben




Visszahívható-e a munkavállaló szabadságról?

A nyár a hosszabb szabadságok ideje, ilyenkor nem ritka, hogy valaki akár több hét szabadságot is kivesz. De mi történik, ha időközben mégis nélkülözhetetlen a szabadságon lévő munkavállaló? Jogszerűen berendelhető-e a szabadságáról? Erről ír a HR Blogon Kocsis Ildikó ügyvéd.

Bővebben




Ha beteg, ne posztoljon, mert jön a táppénzellenőr

 Volt, akit a Facebook buktatott le, miközben ugyanis betegállományban volt – mondván, lázas beteg – internetes oldalára friss, strandolós, mosolygós képet posztolt. Munkahelye sem tétovázott, ráküldte a táppénzellenőröket – olvasható a medicalonline.hu.

Bővebben




Hány munkavállaló keres az átlag alatt?

 A bruttó átlagbér 332 047 forint, a Fizetesek.hu kutatása alapján ennél alacsonyabb bérrel Budapesten a válaszadók 60%-a rendelkezik .

Bővebben




Több százezren követeltek jobb béreket

 Több mint ezer brit iskola zárta be kapuit csütörtökön miután a közalkalmazottak szakszervezetei Nagy-Britannia-szerte egynapos sztrájkot hirdettek – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector