Fidesz: garantáltan folytatódik a közfoglalkoztatási rendszer

A közfoglalkoztatás folytatódik, és az erre szánt forrásokat a kormány biztosította - közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

Bővebben




Ellenzéki bírálatok a kormánynak a közfoglalkoztatási program miatt

Több ellenzéki párt is bírálta a közfoglalkoztatási program miatt a kormányt kedden. Az MSZP, a Lehet Más a Politika (LMP) és az Együtt-PM szövetség közleményben fejezte ki tiltakozását arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján azt írta, várhatóan teljesül az a kormányzati célkitűzés, hogy 2014-ben átlagosan havi 200 ezer ember juthasson közfoglalkoztatáshoz. Emlékeztettek arra, a kormány korábban 183,8 milliárd forintot irányzott elő a költségvetésben közfoglalkoztatásra, 3,9 milliárddal többet a tavalyinál, ezt növelte meg további 47,3 milliárd forinttal.

Bővebben




Párban mennének dolgozni külföldre a magyarok, kevés nyelvtudással

A tjobs.hu online álláskeresési platform keretén belül készült felmérésből körvonalazódott a külföldre vágyó munkás robotképe: a legtöbb felhasználó nő, a pályázók 74 százalékának nincs felsőfokú végzettsége, a többség egyedülálló, és a legtöbben Budapestről nyitottak felhasználói fiókot – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A kötelező rezsióradíj miatt csökkenhet a vagyonőrök száma

A vagyonvédelemben hamarosan kötelező lesz a minimális rezsióradíj alkalmazása, emiatt a jelenleg százezres vagyonőri létszám 2-3 százalékkal csökkenhet - mondta Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke kedden, sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben




Juncker: 300 milliárd eurós befektetési program kell a növekedés és munkahelyteremtés előmozdításához

Az európai növekedés és munkahelyteremtés előmozdítása érdekében háromszáz milliárd eurós befektetési programot szorgalmazott Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökjelölt kedden Strasbourgban az Európai Parlament (EP) ülésén.

Bővebben




Több ezres elbocsátásra készül a Microsoft

 Több ezres létszámleépítésre készül a Microsoft a Nokia mobil telefonkészülék üzletágának integrálásával és új növekedési stratégiájával összefüggésben - értesült a Bloomberg hírügynökség.

Bővebben




Ha nincs hiteltörlesztés jó az Erzsébet-utalvány is?

A múlt héten írtunk arról, hogy adózási szempontból a munkáltatói hiteltámogatás számos cafetéria elemet ver, hiszen ennél a juttatásnál sem a munkáltató, sem a munkavállaló számára nem jelentkezik adóteher. De mi a helyzet más béren kívüli juttatásokkal? – olvasható az mfor.hu oldalán.

Bővebben




Munkavállalók az iskolapadban

Számos szakmában létfontosságú a szaktudás folyamatos fejlesztése, naprakészen tartása. Ezt felismerve a munkáltatók rendszeresen szerveznek továbbképzéseket, a munkavállalók pedig gyakran önállóan is képzik magukat. Mikor lehet felmondani a tanulmányi szerződést és milyen következményei vannak a szerződésszegésnek? Az alábbi cikkben ezekre a kérdésekre keressük a választ – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Elvárás lett a hétvégi munka

 A magyar nők az uniós átlagnál többet, a férfiak kevesebbet dolgoznak, viszont mindkét nem megszenvedi, hogy egyre több az olyan munkahely, ahol alapelvárás a hétvégi munkavégzés – derül ki a KSH legújabb munkaidő-elemzéséből, melyet a Világgazdaság közölt.

Bővebben




A közfoglalkoztatottak száma havi 103 ezerrel nőhet augusztustól

 Augusztus és december között további 103 ezer közfoglalkoztatott alkalmazására van igény a közfoglalkoztatóknál a Belügyminisztériumban elkészült felmérés szerint, és ennek meg is van a fedezete a kormány korábbi döntése alapján - írta a Magyar Nemzet.

Bővebben