Startlaphoz Csatlakozz!

Bezár a Nokia komáromi gyára

November végéig lehúzzák a rolót a magyarországi Nokia-gyárban. A termelést Ázsiába viszik át, több mint kétezer ember munkahelye szűnik meg. A leépítések nem csak közvetlenül az üzemet érintik, de a beszállító alvállalkozókat is – írja a Népszabadság.

Bővebben




Munkába megy a gyerek

 A diákok nyári munkavállalása a szülőknek is sok gondot jelenthet. Hogyan lehet a tapasztalatlan, a munkaerőpiacon jóval kiszolgáltatottabb gyermekeket jól fizető, korrekt munkához segíteni? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ehhez nyújt segítséget a diákmunka adózási információinak ismertetésével.

Bővebben




Mennyit keresnek a friss diplomások?

   Azt már tudjuk, mennyit szeretnének keresni, de valójában mennyit kapnak átlagosan a frissdiplomások? Cikksorozatunk mai részében azt nézzük meg, milyen a különböző egyetemeken és főiskolákon diplomát szerzett pályakezdők átlagfizetése – írja az eduline.hu.

Bővebben




EKSZ: Duplán ellenőrzik, duplán büntetnék a BKV-sofőröket

A BKK tűnjön el a BKV-ból! A szakszervezeti követelés annak kapcsán erősödött fel, hogy a Budapesti Közlekedési Központ éppen a dolgozók dupla ellenőrzését, és kétszeres büntetését készül bevezetni, például gyorshajtásért. A BKK csupán a közösségi szolgáltatás megrendelője, mégis minden dilettáns elképzelését, még a jogilag erősen aggályos intézkedéseket is „lenyomja” a BKV vezetése torkán, mert többségi részvétellel vannak benne a cég igazgatóságában  – állítja az Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Bővebben




Az idősek közel fele nem kap nyugdíjat

A világ lakosságának több mint 70 százaléka nem kap megfelelő szociális ellátást. Az idősek fele nem kap nyugdíjat, és az állástalanoknak csupán a 12 százaléka kap munkanélküli segélyt – írja a profession.hu.

Bővebben




Betelt a pohár a Egységes Közlekedési Szakszervezetnél

A Budapesti Közlekedési Központ a dolgozók dupla ellenőrzését, és kétszeres büntetését készül bevezetni, például gyorshajtásért. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint a BKK csupán a közösségi szolgáltatás megrendelője, mégis minden elképzelését, még a jogilag erősen aggályos intézkedéseket is „lenyomja” a BKV vezetése torkán, mert többségi részvétellel vannak benne a cég igazgatóságában – tudta meg a HVG.

Bővebben




Kemény világ vár a tanárokra szeptembertől

Több évfolyamon kell az új tantervek alapján tanítani, indul a tanfelügyelet, megalakult a pedagóguskar, és emelkedik a fizetés. Az eduine.hu összegyűjtötte a következő tanév legfontosabb, a tanárokat érintő változásait.

Bővebben




Gazdagodott a lakosság?

  Március végére az előző időszakhoz képest 654 milliárd forinttal nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona, ami a teljes népességre vetítve, csecsemőtől az aggastyánig 66 200 forintos vagyonnövekedés jelent – olvasható az mfor.hu oldalán.

Bővebben




Röghöz kötött valóság

Az Alkotmánybíróság döntése után már biztosan fennmarad a „nyilatkozattá” átkeresztelt hallgatói szerződés intézménye, amely az állami ösztöndíjas diplomásokat magyarországi munkavállalásra kötelezi, a végzettségnek megfelelő munkalehetőség biztosítása nélkül. Bár sérti a szabad munkavállalás uniós alapelvét, Brüsszel mégsem indított a röghöz kötés miatt kötelezettségszegési eljárást - írja a Népszava.

Bővebben




Jár-e Erzsébet utalvány a szülési szabadságon lévőnek?

 Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 231/2014. szám alatt közétett jogesete első ránézésre választ ad a fenti kérdésre. Munkáltatóként azonban fontos azt is értékelnünk, hogy a természetbeni juttatásokat hogyan, milyen céllal működtetjük, a feltételeket miként fogalmaztuk meg. Mint ahogyan lényeges az is, hogy az említett jogeset a felek egyezségével zárult, amelyet a hatóság határozatával jóváhagyott. Mekkora kockázatot vállalunk, ha a jogesetben sugallt jogi állásponttal szembe menve a szülési szabadságon lévő munkavállalóknak cafeteria juttatást nem biztosítunk – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector