Startlaphoz Csatlakozz!

Az öt legfontosabb teendő munkahelyi baleset esetén

Mi számít munkahelyi balesetnek? Kinek kell elsősegélyt nyújtania? Milyen megállapításokat kell tennie a munkáltatónak? Íme 5 dolog, amelyet célszerű minden munkáltatónak betartania  - olvasható a Piac@Profit oldalán.

Bővebben




Elemzők: a negatív infláció miatt emelkedtek a reálbérek

A negatív infláció miatt magas a reálbérek emelkedése, több mint 4 százalék, ami a fogyasztás további bővülését vetíti előre - mutattak rá banki elemzők a májusi keresetalakulást értékelve. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hangsúlyozta, hogy tovább folytatódik a reálbér-emelkedés Magyarországon.

Bővebben




A tíz legveszélyeztetettebb foglalkozás

  A technológiai haladás a legfőbb oka annak, hogy bizonyos foglalkozások fokozatosan eltűnnek. Az Egyesült Államokban 28 százalékkal kevesebb postai levélkézbesítő lesz 2022-re – írja a Business Insider nyomán a munkajog.hu egy tanulmányra hivatkozva.  

Bővebben




Gyárbezárási hullám söpör végig az országon

Sorra vonulnak ki a nemzetközi termelőcégek Magyarországról a kereslet visszaesésére hivatkozva. Ezt már nem lehet a válsággal magyarázni. A krízis a világ más részein 2009-2010-ben lecsengett, nálunk azonban 2011 óta sorjáznak az egyenként is több száz, vagy akár néhány ezer családot nehéz helyzetbe hozó gyárbezárások – írja a HVG.

Bővebben




Nokiás elbocsátások: a szlovák munkahivatal is segítene

A szlovák munka, szociális és családügyi hivatal (ÚPSVR) is be akar kapcsolódni a Nokia komáromi gyára bezárásának következményeként előálló foglalkoztatási probléma megoldásába - közölte a hivatal révkomáromi kirendeltségének illetékese pénteken.

Bővebben




Dupla annyi a bér a fővárosban, mint nógrádban

 Kettészakadt az ország, már ami a fizetéseket illeti – derül ki a KSH legfrissebb statisztikáiból. Nyugaton jóval több marad a borítékban, mint keleten, a legnagyobb és legkisebb keresetek között kétszeres a különbség – olvasható a borsonline.hu oldalán.

Bővebben




Négy százalékkal nőttek a keresetek

Májusban 4,0 százalékkal nőttek keresetek a közfoglalkoztatottak nélkül számolva az egy évvel korábbiakhoz képest. A béremelkedés a versenyszférában és a költségvetési szektorban gyakorlatilag kiegyenlített 4,1, illetve 3,9 százalékos volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben




Gál Róbert: aki most gyereket vállal, az gyermekességi adót fizet

   „A nyugdíjrendszer igazságtalanságának problémájára rá kell irányítani a figyelmet, tudatosítani azt a közgazdasági tényt, hogy aki most gyereket vállal, az gyermekességi adót fizet. Vagyis egy öregedő társadalomban túladóztatjuk a gyermekvállalást” – mondta a Magyar Hírlapnak Gál Róbert, a KSH Népességtudományi Kutatóintéze­tének tudományos főmunkatársa, aki részt vett a Népesedési Kerekasztal legutóbbi javaslatának kidolgozásában. A kutató közölte, statisztikai előrelépés eredményeként már jobban vizsgálhatók a gyermeknevelés adatai, s látszik, hogy az állam összesen mintegy harminc százalékkal járul hozzá a gyerekneveléshez, hetven százalékot a szülők saját erőből „invesztálnak” bele.

Bővebben




A minimálbér 130 ezer forintba kerül, de csak 66500 forintot kap a munkavállaló

A közszférában enyhén csökkent, a vállalkozások esetében viszont emelkedett az alkalmazás költsége az utóbbi években. Az előbbiben ugyanakkor jelentős szerepe volt annak, hogy 2012-ben másfélszer annyi olcsó közfoglalkoztatott dolgozott, mint egy évvel korábban – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Andor László EU-forrásokat mozgósítana a Nokia komáromi gyára miatt

Andor László uniós biztos mihamarabb találkozni szeretne a Microsoft képviselőivel, hogy tájékozódjon a tervezett elbocsátásokról, valamint felmérhesse, hogyan lehetne mozgósítani EU-forrásokat az érintett munkavállalók támogatására - derül ki a biztos nyilatkozatából, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviselete juttatott el az MTI-hez.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector