Startlaphoz Csatlakozz!

Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Ritka, akinek van állása, vagy aki még itthon él

 „Évekkel ezelőtt még egyetlen olyan barátom sem volt, akinek ne lett volna munkája, vagy aki külföldön dolgozott volna. Most az a ritka, akinek van állása, vagy aki még itthon él.” Közeli ismerősöm szavai napokig nem mentek ki a fejemből, mert pontosan kifejezték mindazt, amit magam is hosszú ideje tapasztalok: egyre nehezebb itthon, és egyre többen mennek el – írja a Világgazdaság.

Read more
A befagyasztott minimálbér nem éri el az egy eurót óránként

A belgrádi kormány döntése értelmében december végéig a nettó minimális órabér (az adók és a kötelező társadalombiztosítás levonása után) 115 dinár marad, ami 0,98 euró - két éve nem változott.

Read more
Szabályozná a belvízi hajókon dolgozók munkaidejét az EU

A belvízi árufuvarozó és személyszállító hajókon dolgozók, a legénység és a kiszolgáló személyzet munkaidejének alapszintű szabályozására tett javaslatokat az Európai Bizottság.

Read more
Csak az életkor szerinti pótszabadság vihető át a következő évre

A Munka törvénykönyvének (Mt.) januári módosítása szerint megszűnt az a lehetőség, hogy az alapszabadság és az életkor után járó pótszabadság összegének harmada a felek közti megállapodással átvihető a következő évre. Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni – írja a Trenkwalder közleménye.

Read more
VDSZ: nem kedvez a munkabiztonságnak a munkavédelmi felügyelet integrálása

Nem kedvez a munkabiztonságnak a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke szerint, hogy az önálló munkavédelmi felügyelet kormányhivatalokba integrálása után 30 százalékkal kevesebb ellenőrzést végeznek a felügyelők.

Read more
Reklámkampánnyal a kollektív szerződésekért

A LIGA Szakszervezetek „A munkáért!” elnevezésű projektje a munkahelyeken kívül a médiában is kampányol a kollektív szerződések bevezetéséért. Az Európai Unió támogatásával megvalósult kezdeményezésben TV és rádió csatornákon, valamint online és nyomtatott sajtóban jelentek meg reklámok – írja az mmonline.hu.

Read more
Ha csörög a telefon szabadság alatt

 A munkajogi szabályok kifejezetten nem határozzák meg azt a határt, amely a munkáltatói zavarás és a munkavállaló tűrési, engedelmességi kötelezettsége között van. A konkrét eset valamennyi körülményét figyelembe véve, az együttműködési kötelezettség, az elvárhatóság és a méltányos mérlegelés munkajogi alapelvek segítségével lehet azt eldönteni, hogy a munkavállaló köteles-e válaszolni főnöke telefonhívásaira, e-mail üzeneteire – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Read more
EKB-injekció helyett béremelés?

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter vasárnap arra intette a nagy központi bankokat, hogy figyeljenek a pénzügypolitika által okozható ártorzulásokra, és igyekezzenek közreműködni az „eszközbuborékok” megelőzésében. A német takarékbankok szövetségében konkrétabban attól tartanak, hogy az Európai Központi Bank (EKB) lazító pénzügypolitikája okozhat most „árbuborékokat”. Közben a német központi bank fő közgazdásza nagylelkű bérmegállapodásokat javasolt a munkáltatóknak.

Read more
Emigráció: nincs alternatíva

Pillanatnyilag nincs gazdasági racionalitása annak, hogy belátható időn belül megálljon, vagy akár lassuljon a magyarországi munkaerő-migráció - nyilatkozta a Világgazdaságnak a téma egyik hazai szakértője. Hárs Ágnes szerint ugyanakkor nem érdemes belebonyolódni az elvándorlással kapcsolatos számháborúba, mert nincsenek mindenre kiterjedő, megbízható statisztikák – olvasható a Világgazdaság oldalán.

Read more
A pécsi tankerületben továbbra is 24-26 óra lenne egy pedagógus óraszáma?

 A jelek szerint a pécsi tankerületben továbbra is 24-26 óra lenne egy pedagógus óraszáma. Ez több, mint a fővárosban, ráadásul így nem tartaná be a vezetés a kormány és a szakszervezetek közötti megállapodást – írja a stop.hu.

Read more

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector