Startlaphoz Csatlakozz!

Nem lesz igazságosabb, de ezrek kerülhetnek utcára

 Egyetemeket és nemzeti parkokat is sújthat az agrárpénzek elvonása. Az intézkedés miatt több tízezer munkahely kerül veszélybe az egyik gazdaszervezet szerint – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Mikor mentesülhetünk a munkavégzési kötelezettség alól?

 A munkavállaló rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettsége  a munkáltató által előírt munkaidőben és munkavégzési helyen folyamatosan fennáll. Ugyanakkor ez alól a kötelezettség alól – a felek megállapodásának hiányában - csak akkor mentesülhet a munkavállaló, ha azt munkaviszonyra vonatkozó szabály lehetővé teszi. A munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés azonban nem minősül sem rendes, sem rendkívüli szabadságnak, de még csak munkaidő-kedvezménynek sem lehet tekinteni – olvasható az ado.hu oldalán.

Bővebben




Kifehérítenék a szolgáltatói szektor bevételét

  Már vizsgálja a kormány azt a lehetőséget, hogyan „köthetnék be” a fodrászokat és a kozmetikusokat is az online pénztárgépes rendszerbe. Az érintettek rettegnek és háborognak – írja a delmagyar.hu.

Bővebben




Bontani kell a munkaerő szabad áramlását akadályozó korlátokat

A munkaerő szabad áramlását korlátozó gátak további lebontását szorgalmazza az EU-ban a DIW Berlin gazdasági kutató intézet. Az unión belüli munkaerő-áramlás könnyíti a nehézségekkel küszködő országok munkaerő-piaci helyzetét.

Bővebben




Fontos változás a cafeteriában: szigorít a NAV

 Visszaszorulhatnak a dolgozók és munkáltatók széles körét érintő adómentes utalványok és szigorúbb NAV ellenőrzésekre lehet számítani ezen juttatási forma kapcsán – értékeli a helyzetet Vizer József, az RSM DTM adómenedzsere blogbejegyzésében.

Bővebben




Zombor Gábor: Kiszolgáltatottá tesz a hálapénz

   Beszélni kell a problémákról, és szemléletváltásra is szükség van – mondta a lapunknak adott interjúban az egészségügyi államtitkár. Zombor Gábor úgy látja, ha ez nem történik meg, az egészségügy középtávon nagy eséllyel a társadalom elvárásaival szemben egy szabályozatlan, szürke pénzekkel működő, ténylegesen fizetős rendszerré válhat.

Bővebben




Így játszik a kormány a közmunkásokkal

A KSH gyorsjelentéséből kitűnik, hogy több mint 100 ezer fős közmunkás létszámleépítést hajtott végre a kormány a választások után. Mindezt úgy, hogy komolyabb társadalmi és politikai visszhangja sem volt - írja a Policy Agenda elemzése.

Bővebben




Magyar nyugdíjrekorderek: ki a legidősebb, mennyit kap a leggazdagabb?

Több tízezer 90-100 éves nyugdíjas él Magyarországon. Sőt, a legidősebbek között szép számmal képviseltetik magukat a 100 felettiek is, így a legmagasabb kort megélő magyar (egyben a legidősebb nyugdíjas) 110 éves. Ugyanakkor a legmagasabb, közel 870 ezer forintos nyugdíjat valószínűleg nem ők kapják: több százezres ellátást csak a 70-es évek után nyugdíjba vonultaknak folyósítanak – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Mennyit kap egy átlag cseh, szlovák vagy osztrák nyugdíjas?

 Egy átlagos cseh nyugdíjas átszámolva durván 400 eurót (123 ezer forint) kap az államtól havonta – ez nagyjából hasonló Szlovákiában is. Pár kilométerre nyugatra, Ausztriában azonban az átlagnyugdíj 1022 euró (316 ezer forint) – írja az Aktuálne.sk portal nyomán a biztositasiszemle.hu. Hazánkban 115 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj.

Bővebben




Jövő héten indulnak a nokiás egyeztetések

 Az elbocsátásokról szóló tárgyalásokat jövő hét elején kezdi meg a Nokia-gyár szakszervezetének vezetése a gyár illetékeseivel, s 15 nap van az egyeztetések lezárására – jelentette ki László Zoltán, a Nokia-gyár Vasas szakszervezeti alapszervezetének vezetője a Népszabadságban. Hozzátette egyértelműen érezhető, hogy a vállalat vezetése olyan megoldást szeretne tető alá hozni, amely a dolgozók számára megnyugtató.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector