Az is baj, ha a vállalkozó több járulékot fizet

Kellemetlen meglepetés érheti azokat az egyéni vállalkozókat, akik hasracsapásszerűen gondoltak egyet, és az elvárt minimumnál nagyobb összeg után fizették meg a nyugdíjjárulékot, de nem kaphatnak magasabb összegű ellátását, sőt, önellenőrizniük kell a bevallásaikat. Olvasóink témában érkezett kérdéseire Széles Imre társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt – olvasható az aadozona.hu oldalán.

Bővebben




Nem írja elő az elbocsátási tilalmat a Magyar Telekomal kötött megállapodás?

Nem írja elő a munkahelyek megtartását a Magyar Telekomnak a kormánnyal kötött partnerségi megállapodása. A német tulajdonú vállalat csütörtökön jelentett be tömeges létszámcsökkentést. Sajtóhírek szerint a cég jelentős kormányzati támogatást kap a következő években vállalt beruházásaihoz, az állami hozzájárulásnak pedig elvileg feltétele lenne az elbocsátási tilalom – írja a Magar Nemzet.

Bővebben




KSH: kissé nőtt tavaly az iparban foglalkoztatott munkavállalók száma,

Tavaly az iparban mintegy 625 ezren dolgoztak Magyarországon; az alkalmazásban állók száma 0,6 százalékkal nőtt a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a járműiparban 9 százalékkal ugrott meg a létszám - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványából.

Bővebben




Felmondás nyugdíj előtt álló dolgozónak

Felmondhat védett korban lévő alkalmazottjának a munkáltató, illetve munkaszerződés-módosítással csökkentheti-e a munkaidejét? – tudakolta az Adózóna olvasója. Kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd, munkajogász szakértő válaszolt.

Bővebben




A külföldi munkavállalás trendjeiről

A közelmúltban egyre népszerűbb téma, hogy a magyar fiataloknak milyen elképzeléseik, elvárásaik vannak a külföldi munkavégzésről. Mit is rejt emellett a valóság, milyen pozíciókra és milyen feltételekkel várják külföldön a magyarokat?

Bővebben




Orbán: a munkaalapú állam korszaka következik

 A kormányfő szerint az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. Orbán Viktor erről szombaton Tusnádfürdőn beszélt, a 25. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén. A miniszterelnök e kijelentése váltotta ki a baloldali ellenzéki pártok bírálatát, míg a Jobbik azt kifogásolta, hogy a magyarság ügye hiányzott a beszédből.

Bővebben