Startlaphoz Csatlakozz!

Dióhéjban a kötetlen munkarendről

Míg korábban csak a bírói gyakorlatban hivatkoztak a kötetlen munkaidőre, a 2012. évi Munka törvénykönyve már konkrétan meghatározza, melyek azok a munkaidőre vonatkozó törvényi szabályok, amelyek kötetlen munkarend esetén nem alkalmazhatók – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A magyarok 53 százalékának a bizonytalanság jut eszébe a nyugdíjas évekről

 A Napközben című műsorban nyilatkozó nyugdíjszakértő elmondta: augusztus 15-től beindul az úgynevezett egyeztetési eljárás, amelynek során a nyugdíjbiztosítás a nyilvántartásában őrzött adatokat szeretné biztossá tenni.

Bővebben




Újra gyűrik a felsőoktatási stratégiát

Már a jövő héten megkezdődnek az egyeztetések a már korábban csaknem az összes szereplő által elfogadott felsőoktatási stratégiáról – olvasható a aVilággazdaságban.

Bővebben




Egyeztető fórumot hozna létre a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége

A Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége kezdeményezi egy közlekedési egyeztető fórum létrehozását a szakmai szervezetekkel, a pártokkal és a kormánnyal közösen. Nemes Gábor a KSZOSZ elnöke a Klubrádióban bejelentette, hogy az ellenzéki pártok már jelezték részvételi szándékukat és kedvezően fogadták a javaslatot.

Bővebben




Indul a diplomamentő program

A Diplomamentő program keretében várhatóan augusztus végén elindulnak az első képzések, amelyekre eddig mintegy 29 ezren jelentkeztek - közölte az MTI érdeklődésére Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója hétfőn.

Bővebben




Felmondás alatt

 A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 63. §-a értelmében „automatikusan” megszűnik a munkavállaló jogviszonya: 1.) halálával, 2.) a munkáltató jogutód nélküli megszűnésével, 3.) amennyiben valamely jogügylet vagy jogszabályi rendelkezés alapján a gazdasági egységet átvevő munkáltató nem az Mt. hatálya alá tartozik, 4.) a határozott idejű jogviszony lejártával, 5.) törvényben meghatározott egyéb esetben – olvasható az ugyvezeto.hu oldalán.

Bővebben




Dolgozók megfigyelése: hatalmas bírság is lehet a vége

A munkáltatók különféle módon ellenőrizhetik munkavállalóikat, azonban nem mindegy hogyan építik ki az ellenőrzés rendszerét, illetve milyen módon jutnak információhoz velük kapcsolatban - hívja fel a figyelmet a Szecskay Ügyvédi Iroda.

Bővebben




Egymást segítik a komáromi nokiások

   A bénító hangulatot a megoldáskeresés váltotta fel a komáromi Nokia-gyárban dolgozók körében, akiket ősszel mind elbocsátanak. Nehézséget jelent, hogy többségüknek gépipari feladatokhoz nincs végzettsége és nehéz fizikai munkát nem tudnak végezni – olvasható a Kisalföld oldalán.

Bővebben




Itt a trükk: így tud létszámot bővítve is leépíteni a Telekom

Évről évre elküld pár száz embert a Magyar Telekom, sőt leírja, hogy a létszám további csökkentését tervezi. Mégis teljesíti azt a feltételt, hogy növelje létszámát a korábbi évekhez képest és adókedvezményt kap. Hogyan lehetséges ez? A kulcsszavak: kiszervezés, beszervezés – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Kettős csapás: földet és támogatást vesztenek

Az egyik fél szinte idillt, például igazságosságot és legalább 50 ezer új munkahelyet ígér, a másik meg világvégét jósol. Évek múlva derülhet csak ki, kinek lesz igaza az új agrártámogatási rendszer 2015-től érvényesített szabályaival kapcsolatban – olvasható a Vasárnapi Hírekben.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector