Startlaphoz Csatlakozz!

Mi vagyunk a világ igáslovai

 Hiába dolgoztunk kevesebbet tavaly, nemzetközi viszonylatban a legdolgosabbak közé tartozunk. És tesszük mindezt rettentően alacsony minimálbérért. A magyar dolgozók a mexikóiak és a chileiek szintjén vannak – írja az mfor.hu.

Bővebben




Kétharmad kimarad a turizmusból

A kormány szerint 2013 rekordév volt a belföldi turizmusban, pedig 2013-ban tovább csökkent a többnapos belföldi utazások száma és az azokon eltöltött idő is – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Négy ok, amiért jó a négynapos munkahét

 A négynapos munkahét gondolata még 1950-ben született meg Amerikában. Ezt Walter Reuther, egy amerikai szakszervezeti vezető dobta be először a köztudatba, ám sokáig visszhangtalan maradt. A válság után azonban újra beszélni kezdtek róla, és 2010-ben Virginia állam már engedélyezte is az állami alkalmazottaknak, hogy pénteken ne dolgozzanak – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




A britek új módon vennék el a kelet-európaiak kedvét a bevándorlástól

David Cameron kormányfő keddi cikkében azt írja, hogy hat hónapról háromra csökkentené a migránsok munkakeresésére adott támogatását. És kérni se lehetne azonnal – olvasható a vs.hu oldalán.

Bővebben




Hány magyar vállalt munkát Németországban?

  A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint tavaly a Németországba bevándorlók nettó száma (vagyis a bevándorlók és a hazatérők számának különbsége) meghaladta a 437 ezret. Magyarország 24 310 fővel szerepel a statisztikában, ezzel Lengyelország, Románia és Olaszország mögött a negyedik legnagyobb munkaerőküldő – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




A németországi foglalkoztatás stagnálását várja az IAB

 A német munkaerőpiacon egyelőre nem várható a foglalkoztatás bővülése - állapítja meg a Bundesagentur für Arbeit (BA) német szövetségi munkaügyi hivatal IAB kutatóintézetének kedden közzétett tanulmánya.

Bővebben




Időarányosan kellene adni a szabadságot

   Amennyiben a munkaadó elmulasztja a pihenési idő tárgyévi kiadását, az a részéről mindenképpen jogszabálysértést jelent – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Termelje ki a család a szülők nyugdíját?

   Lényegében a család idősebb tagjairól való gondoskodás elve kap egyre inkább teret a nyugdíjas élettel kapcsolatos elképzelésekben - ha már az állam számára nehéz a finanszírozás. Ez a gondolat köszön vissza az új ptk öröklési szabályaiban és aligha nem ugyanez az elv vezette a Népesedési Kerekasztal utódóktól és azok iskolázottságától függő nyugdíjszámítási javaslatát is.

Bővebben




Székely Tamás: mondvacsinált okokból repülnek a szakszervezeti vezetők a gumigyárból

 Tiltakozó akciót szervez a Hankook módszerei ellen a vegyipari szakszervezeti szövetség Augusztus 4-re - mondta el a Reggeli Gyorsban Székely Tamás.

Bővebben




Felszámolás: mi jár a munkavállalónak?

 Milyen igényei lehetnek egy munkavállalónak, ha cége ellen felszámolási eljárás indul és hogyan érvényesítheti ezeket az eljárás különböző szakaszaiban? Részlet a munkaviszony megszűnése és megszüntetése című könyvből – írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector