Startlaphoz Csatlakozz!

Dübörög a közmunka, mégis több a munkanélküli

Júniusban újra lendületet vett a közfoglalkoztatás, így megugrott a foglalkoztatottak száma, viszont a felsőoktatási tanulmányok befejezése miatt több lett a munkanélküli is – írja az mfor.hu.

Bővebben




230 ezer közmunkást foglalkoztatnának telente

 Az előző hónap 20-i adatai alapján mintegy 130 ezer fő volt a közfoglalkoztatottak száma - nyilatkozta lapunknak az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Jóval kevesebb lehet a gyerektelenek nyugdíja

A kormány „családpolitikai szellemisége” összhangban van a Népesedési Kerekasztal által kidolgozott új nyugdíjszámítási javaslattal, ezért akár már szeptemberben támogatást nyerhet a tervezet - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Harrach Péter. A KDNP már a múlt héten jelezte, egyetértenek azzal, hogy a nyugdíj számításánál figyelembe vegyék a felnevelt gyermekek számát és azok iskolázottságát – olvasható a Népszavában.

Bővebben




Székely Tamás: elbocsátások kezdődtek a rezsicsökkentés miatt

A rezsicsökkentést okolta a közműszolgáltatóknál tapasztalt elbocsátások miatt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bővebben




Üzent a NAV: ne próbáljon adót csalni az utalványokkal!

 Az utóbbi idők tapasztalatai szerint vannak olyan munkaadók, akik adóelkerülési szándékkal, olyan készpénzutalványokat bocsátanak ki, adnak a munkavállalóiknak, amelyeket ez utóbbiak közvetlenül készpénzre válthatnak - közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

Bővebben




Hárommilliárd forinttal emelkedik a kkv-k munkahelyteremtő beruházásának támogatása

A jelentős igény miatt a kormány 3 milliárd forinttal megemelte a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) beruházásának támogatására az év elején 13 milliárd forinttal indított program forrását; a többletből további 371 pályázó kaphat támogatást, amelynek köszönhetően 1600 új munkahely jöhet létre - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bővebben




Hanyatló háziorvoslás

  Nem valószínű, hogy a legfeljebb 125 orvosnak most felajánlott, fejenként 6-10 millió forintos pályázati forrás érdemben változtatna az alapellátás tragédiát jósoló helyzetén. Ma 199 háziorvosi praxis áll ugyanis tartósan betöltetlenül, köztük több már tíz éve, miközben a praktizáló családorvosok harmada már betöltötte a nyugdíjkorhatárt, így hamarosan újabb körzetek üresednek meg – tudta meg a Népszava.

Bővebben




Nyolc százalék a munkanélküliségi ráta a második negyedévben

 A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 91 ezerrel, 359 ezerre csökkent az idei év második negyedévében, a munkanélküliségi ráta 2,3 százalékponttal, 8,0 százalékra mérséklődött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Bővebben




190 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve

A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt az idei év második negyedévében, 190 ezerrel több, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Bővebben




Kuncsorbán szociális szövetkezeti formában segítik a dolgozni akarókat

Nem könnyű manapság munkát találni a kistelepüléseken. Kuncsorbán szociális szövetkezeti formában segítik a dolgozni akarólányokat-asszonyokat – olvasható a szoljon.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector