2014. július 31

Nyugdíjak a régiónkban

Míg hazánkban 115 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, néhány kilométerrel arrébb, Ausztriában ez közel a háromszorosa, 315 ezer forint (1022 euró) körüli összeg. Megmutatjuk, hogy állnak a magyar nyugdíjasok a régióbeli társaikhoz képest! – írja a narancsjuice.hu.

Bővebben




Javul a foglalkoztatottság, de…

A gazdaság növekedésének jele, hogy fokozatosan csökkent a második negyedévben a munkanélküliség, és ezzel egyidejűleg növekedett a foglalkoztatottság, a gond csak, hogy ezek a számok nem a teljes igazságot tükrözik – írja a Népszava.

Bővebben




Az alföldi napszámosok világa

Keresetük semmire sem elég, embertelen körülmények közt dolgoznak, és sokszor kerülnek megalázó helyzetbe. Bakson, a petrezselyem-baleset után ismerkedtünk a napszámosok életével – olvasható a Magyar Narancs oldalán.

Bővebben




Magyar Szakszervezeti Szövetség: felháborító a Hankook törvénysértő magatartása

A Magyar Szakszervezeti Szövetség felháborítónak tartja a Hankook Tire Magyarország Kft. sorozatos munkavállaló ellenes, törvénysértő magatartását - közölte a szövetség az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében csütörtökön.

Bővebben




Kissé csökkent a munkanélküliség az EU-ban

A májusi 10,3 százalékról júniusra 10,2 százalékra mérséklődött a szezonálisan kiigazított adatok alapján számolt munkanélküliség az EU-ban - jelentette csütörtökön az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat.

Bővebben




Fizetéselőleg szabadon levonva

A munkabér utólag, a már elvégzett munkáért jár a munkavállalónak. Átmeneti pénzzavar esetén azonban szükséges és kényelmes megoldás lehet a munkáltatótól bérelőleget kérni. Ennek elszámolási szabályai már csak azért is fontosak, mert a Munka törvénykönyve az előlegnyújtásból eredő követelés szabályait egyéb esetekben is alkalmazni rendeli – írja az ugyvedvilag.hu.

Bővebben




A Bundesbank elnöke béremelést javasol a német munkaadóknak

A német szövetségi központi bank (Bundesbank) elnöke szerint béremelésre van szükség Németországban. Korábban a Bundesbank főközgazdásza és az Európai Központi Bank (EKB) vezető közgazdásza is béremelést sürgetett a német munkaadóktól, akik azonban úgy vélik, hogy a bérpolitikát nem lehet a monetáris politika szolgálatába állítani.

Bővebben




Föl- és lepontozott gyerekek, és a nyugdíjújraosztás logikája

  A gyerektelenséget a nyugdíjon keresztül büntetni igazságtalan, de a családalapítást időskorban támogatni logikus? A Tárki kutatója szerint az új nyugdíjellátásról szóló javaslat kompenzáló, a jelenlegi rendszer viszont büntető – írja a Népszabadság.

Bővebben




Kötelező jelleggel előírnák az inaktívak alkalmazását?

Szakértők szerint a közmunkaprogram helyett a szociális szövetkezeteket kellene támogatnia a kormánynak. Információink szerint intenzív jogalkotási folyamat kezdődött annak érdekében, hogy törvényi környezet is támogassa a szociális és foglalkoztatási szövetkezetek megalakulását. Ebben a vállalkozási formában az állam támogatása nemzetközi szinten is elfogadott – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Varga szerint a kormány nem tervez semmilyen változást a nyugdíjrendszerben

A Fidesz továbbra is megvédi a nyugdíjrendszert, nemcsak megőrzi, hanem növeli a nyugdíjak értékét - reagált a kormánypárt országgyűlési frakciója szerdán közleményben a DK álláspontjára.

Bővebben