Startlaphoz Csatlakozz!

Közterület-felügyelő veszélyességi pótléka

 Az egészségkárosító kockázat fennállásának megállapítása olyan szakkérdés, amit csak szakértői bizonyítás alapján lehet eldönteni. A közszolgálati jogviszonnyal kapcsolatos költségek megtérítésének feltétele, hogy a köztisztviselő igazolja azt, hogy az általa érvényesíteni akart költség ténylegesen felmerült és az milyen mértékű volt. A Kúria honlapján olvasható az alábbi jogeset – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Kollektív szerződés a repülőgépiparban

A LIGA Szakszervezetek “Legjobb példa” sorozatot indít olyan kollektív szerződések bemutatásával, amelyek egy-egy vállalatnál hosszú távon biztosítják a munkabékét és ezáltal mindkét fél - a munkáltató és munkavállaló - érdekeit, amely jellemzően messze többről szól, mint egyszerűen a munkabérekről. A “Legjobb példa” sorozat célja bemutatni, hogy szakszervezet alapítással, és a reprezentativitási küszöb elérésével (10%) kollektív szerződések köthetők bármely vállalatnál, amely a példákban bemutatott, speciális előnyöket biztosíthatja bármely munkahelyen. A Repülőgép Műszakiak Független Szakszervezete két vállalatnál - az Aeroplexnél és a Lufthansa Techniknél - kötött kollektív szerződést, melynek rendelkezései minden munkavállalóra vonatkoznak.

Bővebben




Nincs adata az államtitkárságnak, hány pedagógus taníthat az új tanévben

A köznevelési államtitkárság azt ígéri: augusztus 30-ig megérkeznek a megrendelt tankönyvek az iskolákba.

Bővebben




A munkaviszony helyreállítása jogellenes megszüntetés után: anyagi következmények

Az előző cikkünkben azt vizsgáltuk, milyen aggályokkal jár, hogy bizonyos esetekben a munkáltatónak kötelező tovább foglalkoztatni a munkavállalót a munkaviszony jogellenes megszüntetése után. Most azt tekintjük át, ilyen esetben milyen egyéb anyagi kompenzációkra tarthat igényt a munkavállaló. Számos jogcímen jöhetnek szóba igények, amelyek összeállításához a Kúria 3/2014.(III.31.) KMK véleménye is segítséget ad – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Aggodalmak a lakáscélú hiteltámogatás körül

Mennyiben jelenthet kockázatot a munkaadónak lakáscélú hiteltámogatást adni a dolgozójának? Milyen szerepük és felelősségük lehet a bankoknak? Az Adó Online szja szakértőt, s az immár a teljes hazai pénzügyi rendszer felügyeletét is ellátó Magyar Nemzeti Bankot kérdezte.

Bővebben




Egymillió regisztrált magyar munkavállaló Angliában

 Meghaladta az egymilliót az Angliában munkát vállaló magyarok száma. A Social Security Office által belső használatra készített tanulmány szerint a 2013-as évben már több mint egymillió-háromszázezer magyar rendelkezett az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási számmal. Idén ez a szám az első négy hónapban több mint hetvenezerrel nőtt és minden hónapban rekordot dönt – olvasható a hirhatar.hu-n.

Bővebben




Folytatódik a tanárok minősítése

 Újabb harmincezer pedagógus vizsgázhat a magasabb szakmai és egyúttal fizetési besorolásért 2015-ben. A minősítésben részt vevőknek november végéig kell összeállítaniuk portfóliójukat – olvasható a Magyar Hírlapban.

Bővebben




Egyetemi juhászképzés indul

Három egyetemen indul felnőtt juhászképzés nemsokára, jelentette be Jávor András, a Debreceni Egyetem (DE) rektorhelyettese a Farmer Expón.

Bővebben




Jövő évi munkaszüneti napok

 Három munkanap-áthelyezés szerepel a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet-tervezetben, amelyet a kormányzati portálon tettek közzé – írja a Népszava.

Bővebben




Munkalehetőséget kínál a Magyar Honvédség

A regisztrált álláskeresők részére kínál munkalehetőséget a Magyar Honvédség. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai a nyár folyamán a munkaügyi kirendeltségeken tájékoztatják az érdeklődőket a szerződéses katonai szolgálat feltételeiről. Bács-Kiskun megyében eddig több mint százötvenen töltöttek ki regisztrációs lapot – írja a honvedelem.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector