Nem a kormánynak szeretne megfelelni a Nemzeti Pedagógus Kar

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) nem a kormánynak, nem az ellenzéknek, és nem is más szervezeteknek szeretne megfelelni, hanem csak és kizárólag a tagságnak - nyilatkozta Horváth Péter, a szervezet elnöke a Magyar Nemzetnek.

Bővebben




Hogy lehet fenntartható a nyugdíjrendszer?

 A szakértők szerint a demográfia ellenünk dolgozik. A járulékfizetési hajlandóságon is javítani kellene, a gyerekvállalást is támogatni kellene, és az öngondoskodás is fontos lenne, ha a jövőben idős korunkban tisztességesen meg szeretnénk élni. Van, aki pontrendszert vezetne be, és jutalmazná azokat, akik a korhatárnál később vonulnak vissza – olvasható a Viággazdaságban.

Bővebben




NGM: egyharmaddal több kisgyermekes anya jött vissza dolgozni

Mintegy 37 százalékkal nőtt a második negyedévben a korábban anyasági ellátásban részesült, illetve családjukat ellátó nők száma az előző év azonos időszakához képest - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Bővebben




Nem mindegy, milyen a munka

Nyolc százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a magyar gazdaságban. 1992 óta ez a legjobb szám. Ez azt jelentené, hogy már a „munkaalapú társadalom” küszöbére érkeztünk? Vagy az még messze van? – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben