Nyelvtudás nélkül külfödön

Felmérések szerint a munkaképes korú magyar lakosság nagyjából ötöde tervez egy-két éven belül hosszabb-rövidebb időtartamú külföldi munkavállalást. Kevesebb szó esik viszont arról, hogy ezeknek az embereknek mekkora része rendelkezik az ehhez szükséges képességekkel, mekkora esélyük van ténylegesen munkát találni – írja a Profitline.hu.

Bővebben




Felszámolják a céget: mit kap a munkavállaló?

 Milyen igényei lehetnek egy munkavállalónak, ha cége ellen felszámolási eljárás indul és hogyan érvényesítheti ezeket az eljárás különböző szakaszaiban? – írja az ugyvedvilag.hu.

Bővebben




A kormány is tolja a biztosítók szekerét

A biztosítótársaságok jól beizzították ügynökeiket: aligha lehet mondani még egy terméket, amelyik annyira pörögne manapság, mint a nyugdíjbiztosítás. Az ING szerint júliusban ugrásszerűen nőtt a kötések száma, ami így elérte az ötezret. Hasonló, hirtelen kiugrást az Aegon nem tapasztalt, de az érdeklődés ott is jelentős, többezres a szerződésszám. A teljes piacon az első fél évben több mint húszezer ilyen biztosítást kötöttek az ügyfelek - írja a Népszabadság.

Bővebben




Számíthatunk az utódokra?

Óriási port kavart az elmúlt hetekben az az ötlet, hogy a jövőben a felnevelt gyerekek számához kellene kötni az időskori ellátás összegét. A kormány ugyan cáfolja, hogy bármilyen változást tervezne a nyugdíjrendszerben – az viszont tény, hogy változás híján 15-20 év múlva beláthatatlan űr tátong majd a kasszában. Vagyis nem bűn, sőt muszáj előre gondolkodnunk – olvasható a Szabad Földben.

Bővebben




Kétszázezer felett a közfoglalkoztatottak száma

Augusztus első napjaiban újra átlépte a kétszázezer főt a közfoglalkoztatottak száma - számol be róla szombati cikkében a Magyar Nemzet.

Bővebben