Startlaphoz Csatlakozz!

Sorvezető tanároknak

Ismét sikerült betömni egy piaci rést. Bár tavasszal még csak bérírók töltötték ki fusiban a pedagógusok által kötelezően leadandó portfóliót, mára már egységcsomagban árult kitöltési segédletet is lehet szerezni, viszonylag borsos áron.

Bővebben




Érettségi után nem jár

Az Szja törvény 29/A. § (3) bekezdése értelmében a családi kedvezmény (ideértve a Tbj. szerinti családi járulékkedvezményt is) egy-egy gyerek után fő szabályként addig jár a szülőnek, ameddig a gyermek után családi pótlékra (nevelési ellátásra, illetve iskoláztatási támogatásra) jogosult. A családok támogatásáról 1998. évi LXXXIV. törvény 8. §-a szerint az iskoláztatási támogatás a tankötelezettség megszűnését követően addig jár, ameddig a gyermek közoktatási intézményben tanulmányokat folytat, annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a gyermek a huszadik – a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény alapján fogyatékossági támogatásra nem jogosult, de sajátos nevelési igényű tanuló esetében huszonharmadik – életévét betölti. Mindebből következően az érettségi után a családi pótlékra, következésképpen a családi kedvezményre való jogosultság is megszűnik, akkor is, ha az érintett a felsőoktatásban tovább tanul.

Bővebben




Kérelmezniük kell a devizahiteles adósoknak a munkabérletiltás megszüntetését

Az adósok kérelmére meg kell szüntetniük a végrehajtóknak a munkabérletiltásokat a devizahiteles-törvény értelmében - nyilatkozta Patyi Gergely igazságügyi államtitkár a Magyar Nemzet keddi számában, miután az lap bemutatta, hogy a végrehajtók több esetben nem függesztik fel az eljárásokat, és továbbra is vonják az adósok bérét.

Bővebben




2002 óta nem volt a pedagógus szakmában béremelés

A több lépcsős béremelés egy éve kezdődött, és egészen 2017-ig tart, minden évben iskolakezdéskor. A teljes fizetésemelés hatvan százalékát kapták meg tavaly a tanárok, a maradék negyven százalékot osztották el négy évre. A kormány álláspontja szerint több mint tíz éves adósságot pótol ezzel az ország, ráadásul az intézkedés még vonzóbbá teheti a tanári pályát a fiatalok számára.

Bővebben




Nem hallani az Ifjúsági Garancia Program magyarországi megvalósításának részleteiről

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata aggodalmát fejezi ki, hogy miközben már 1 hónap sincs a program korábban beharangozott kezdéséig, addig - bár az NGM cáfolja a csúszást - egy árva szót sem lehet hallani az Ifjúsági Garancia Program magyarországi megvalósításának részleteiről - olvasható a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata (MASZSZ) által kiadott közleményben.A korábban nagy dérrel-dúrral beharangozott Ifjúsági Garancia Akcióterv mintegy 180 ezer fiatal - az úgynevezett NEETs fiatalok (olyan 15 - 24 év közötti fiatalok, akik sem oktatásban, sem képzésben nem részesülnek, és nem is dolgoznak) - helyzetének rendezését tűzte ki célul, de mára úgy tűnik a szavak továbbra is csak a szavak maradnak - reagált Tállai András parlamenti államtitkár egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszára.  Ezt az aggasztó helyzetet a szakszervezeti szövetség szerint mihamarabb orvosolni kell, hiszen jelenleg minden 5. munkanélküli a fiatal korosztályból kerül ki, valamint a fiataloknak csak ötöde foglalkoztatott.

Bővebben




Nem megyünk táppénzre

Négy éve még 27, tavaly már csak 24 napot volt táppénzen egy magyar munkavállaló. Csökkent a betegállományban lévők aránya és száma is, nem beszélve a táppénzkiadásokról, amelyek az utóbbi három évben húszmilliárddal apadtak – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Váltakozó pozíciójú munkavégzés

Egy új tanulmány szerint ha az irodai alkalmazottak folyamatosan váltogatnak az ülő és álló helyzetben való munkavégzés között, akár egy teljes órával csökkenthetik az üléssel töltött időt a munkanapokon, ami jótékony hatással lehet az egészségükre.

Bővebben




Több mint egymillió magyar van Angliában?

Egy tanulmány szerint több mint egymillió magyar vándorolt ki Angliába, legalábbis csaknem 1,4 millió magyarnak van kinti társadalombiztosítási száma. Az InfoRádió által megkérdezett gazdasági szakember szerint ugyanakkor kacsa a tanulmány. A magyarországi hivatalos adatok szerint 150 ezer lehet a kinti munkavállalók száma. A tanulmányban szereplő intézmény pedig nem létezik, és a hivatkozások sem hitelesek.

Bővebben




Iroda otthon vagy otthonos iroda?

Az emberek nagy része valószínűleg üdvözli, ha otthonról dolgozhat, pedig fontos tény, hogy nem mindenkinek való ez a munkavégzési forma. Leginkább alkattól, életszakasztól függ, ideális-e, ha otthonról dolgozhatunk. Van, akinek ez előny, mások viszont jobban érzik magukat egy kellemes hangulatú irodában, kellemes emberek között – írja az ado.hu.

Bővebben




Felmondás: tíz előírás munkaadóknak

A munkáltató köteles mind rendes, mind rendkívüli felmondását indokolni. A munkáltatói felmondás indokolására csak olyan tények alkalmasak, amelyek a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, illetve a munkáltató működésével összefüggnek. Abban az esetben, perre kerül a sor, akkor a munkáltató rendes felmondásában megjelölt okot nem bővítheti, és nem vonhatja vissza egyoldalúan. Milyen szabályokat kell még figyelembe venniük a munkáltatóknak? A Piac@Profit összefoglalta.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector