Startlaphoz Csatlakozz!

A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listáján 4599 név júliusban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózóinak listáján 4599 név szerepelt júliusban a júniusi 4659 után.

Bővebben




A postás, a rendőr és a közmunkások

Tavaly debütált – és szerepelt le rögtön alaposan – az állami tankönyvterjesztés. Az oktatási kormányzat és a felelős intézmény, a Kello idén nem akart hibázni: a feladatba bevonták a postát, a rendőrséget, és a közmunkásokat is. Egyelőre azonban maradtak a bakik: a pedagógusok nyári felesleges iskolába rángatása, a határidők csúszása, irreális elvárások. Örkényi helyzetek tanévkezdésre várva.

Bővebben




A gyógyszerek árát ki fizeti meg?

Beleragadt a csizmájuk a sárba, ezért mezítláb dolgoztak a kukoricaföldeken, hogy haladjanak a munkával. Mert aki lemarad, azt a munkafelügyelő kiparancsolja a sorból, és örülhet, ha a pénzét megkapja. Ám a mezítlábas napszámért súlyos árat fizettek: elkapták a nádvágólázat, az egyiküknek órákon múlott az élete. A nagykunsági feketemunkások még jóvátételben sem reménykedhetnek: a gazdák nem jelentik be őket, a dolgozók még a toborzók teljes nevét sem ismerik. De sok választásuk nincs: a térségben a közmunkán kívül csak feketemunka van, az is alkalmi jellegű.

Bővebben




Újabb tiltakozó akciókra készül a BKV-s szakszervezet

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) nyílt levélben kéri Vitézy Dávidot, üljön le velük tárgyalni.

Bővebben




Mi lesz az egyedülállókkal?

Harminc százalékkal nőtt az egyszemélyes háztartások száma Magyarországon az elmúlt tíz évben, és ha ez a tendencia folytatódik, 2050-re 3,7 millió ember élhet egyedül, akiknek nyugdíjas éveikről is egyedül kell gondoskodniuk. Ezek az emberek nem számíthatnak környezetük segítségére, így az öngondoskodásnak esetükben nincs alternatívája. A szemléletváltás azonban mindenki esetében indokolt Magyarországon.

Bővebben




Az elnök olyan pedagóguskart akar, amelybe önként is beléptek volna

2013 augusztusában döntött a kormány a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) létrehozásáról. A testület azóta viták kereszttüzében áll. A június 14-én magalakuló szervezettel szembeni fő kritika a tagság kötelezővé tétele, a szakszervezetekéhez hasonló hatáskör és feladatok, de vihart kavart az etikai kódex tervezett bevezetése is. Ezekről is kérdeztük az NPK első elnökét, Horváth Pétert.

Bővebben




Fizetési felszólítás

A fizetési felszólítás a munkáltató igényérvényesítésének egyik módja, amelyben a munkáltató a munkavállaló munkaviszonnyal összefüggő, a kötelező legkisebb munkabér háromszorosának összegét meg nem haladó igényét írásban érvényesíti. Az eszköz egyszerű, de bizonyos követelményekre oda kell figyelni.

Bővebben




Sok ezer munkaadó feketézett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózóinak listáján 4599 név szerepelt júliusban a júniusi 4659 után.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector