Startlaphoz Csatlakozz!

Miért népszerű a határozott idejű munkaszerződés?

A korábbi gyakorlattal ellentétben az Mt. 2012. július 1-jei hatályba lépése óta egyre gyakrabban kötnek a munkáltatók határozott idejű munkaszerződést, egyben felerősödtek a munkavállalók ilyen irányú igényei is. De vajon mi lehet ennek az oka, milyen szempontok miatt válik egyre „népszerűbbé” a határozott idejű munkaszerződés?

Bővebben




A munkaviszony létesítésének különös feltételei

Az egyes törvényeknek a gyermekek védelme érdekében történő módosításáról szóló törvénnyel július 1. napjával ismét módosult a Munka törvénykönyve (Mt.). A jelenlegi változás – szemben a 2014. március 15. napján hatályba lépő rendelkezésekkel, melyek az új Ptk-hoz igazították az Mt. rendelkezéseit - alapvetően a Büntető törvénykönyv rendelkezéseihez igazodik. Az Mt.-be bekerült a 44/A §, mely a munkaviszony létesítésének különös feltételeit határozza meg.

Bővebben




A volt NDK-ban a nyugdíjak 2020-ra érik el a nyugati szintet

Németország keleti részén, a volt NDK területén 2020-ra érik el a nyugdíjak a nyugati szintet a kormány tervei szerint.

Bővebben




Gyors ütemben emelkedik a külföldre távozó cseh orvosok száma

Nyugtalanságának adott hangot a Cseh Orvosi Kamara (CLK) amiatt, hogy az idén nagyon megugrott a külföldre távozó orvosok száma.

Bővebben




Fegyelmi indul a Tüke Busz szakszervezeti vezetője ellen

Közleményt juttatott el a Pécsi Újság szerkesztőségébe Árki Sándor, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója, amelyben az olvasható, hogy a társaság szerint a cégnél tevékenykedő szakszervezet vezetője tönkre akarja tenni a vállalatot. A közlemény alább teljes terjedelmében olvasható.

Bővebben




Pedagógus II.: ha most áll neki a portfóliónak, már lassan késő lesz

Feljebb lépne a tanári szamárlétrán? Akkor nem árt kapkodva nekiállni - ha még nem tette meg - a Pedagógus II. szint portfóliójának, mert november 30-ig lehet leadni. Az Oktatási Hivatal kiadott két táblázatot a munkavégzés beosztásának segítségére - mindkettő utolsó pontja az ünneplés.

Bővebben




Ausztriában 1,7 százalékos nyugdíjemelkedéssel számolnak

Ausztriában 1,7 százalékos nyugdíjemelkedéssel számolnak 2015-től, miután két év szünet után a kormány ismét teljes mértékben ellensúlyozza a várható inflációt.

Bővebben




Ha tesz érte, így lehet magasabb a nyugdíja

A magyar demográfiai folyamatok és a tőkefedezeti láb felszámolása abba az irányba mutatnak, hogy a ma még aktív munkavállalók 15-20 év múlva alacsonyabb reálértékkel bíró nyugdíjat kaphatnak majd. A csodavárás helyett az öngondoskodás segíthet, összefoglaljuk a lehetőségeket.

Bővebben




Egymilliárd forintot kapnak a Csongrád megyei vállalkozások munkahelyteremtésre

A kis- és középvállalkozásokat támogatja a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázata, amely két körben országosan mintegy 16 milliárd forintot oszt szét, ebből 1 milliárd forint jutott 120 Csongrád megyei kis- és középvállalkozásnak, a támogatás felhasználásának feltétele az új munkahelyek létrehozása.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector