Startlaphoz Csatlakozz!

Gondatlanság vagy szándékosság?

Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók gyakran kérdezik azt tőlem - mint gyakorló munkajogi ügyvédtől - hogy milyen összegű kártérítést követelhető a munkavállalótól. A bíróságnak, abban az esetben, ha megállapítja, hogy a munkavállaló magatartása felróható, azaz nem úgy jár el, ahogyan az az adott helyzetben elvárható lett volna, vizsgálnia kell azt is, hogy a károkozás szándékos volt-e vagy gondatlan. A kártérítés mértékének megállapításakor annak van jelentősége, hogy a munkavállaló károkozása szándékos volt-e vagy gondatlan. Hogy mi minősül szándékos károkozásnak a bíróság szerint és mely magatartásokat értékeli gondatlan károkozásnak bírósági eseteken mutatom be.

Bővebben




Szlovákia harcol a munkanélküliséggel

Szlovákiában lassan, de csökken a munkanélküliek aránya – júniusban 12,78 százalékos volt, ami közel másfél százalékponttal alacsonyabb a tavalyinál –, azonban a helyzet így sem biztató, mivel abszolút számokban kifejezve a munkaügyi hivatalok az első félév végén 345 ezer állástalant tartottak nyilván, ráadásul a tavaly végzett egyetemi hallgatók 26,7 százaléka még állástalan.

Bővebben




Így terjed a szegénység

A szegénység hazai terjedését jelzik az Eurostat legfrissebb adatai is. Magyarországon - Szlovákiával, Lengyelországgal vagy Csehországgal szemben - tovább nőtt tavaly azoknak az aránya, akik a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának voltak kitéve. Immár honfitársaink egyharmadáról van szó, de legalább vécé- és fürdőszobafronton jobban állunk.

Bővebben




Beindult a népvándorlás a megélhetésért

Hetente emberek százai vándorolnak az ország egyik feléből a másikba, hogy állásuk legyen. Az ok egyszerű: míg keleten egyre kevesebb a munka, nyugaton fellendült az ipar, aminek munkaerőre van szüksége. A munkaerő-kölcsönzés lehet az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ami cégnek és munkakeresőnek egyaránt hatékonyan segít - állítja Csákvári Róbert, a legnagyobb hazai tulajdonú munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég vezetője.

Bővebben




Orvosszakmák elfogyóban

Jóllehet hazánkra egyelőre nem jelentenek veszélyt a legújabb járványos betegségek, a globális felmelegedéssel járó és a szaporodó kórházi fertőzések miatt sem jó ómen, hogy egyre kevesebb infektológus dolgozik az országban. A fertőző gyógyászat mellett még 18 szakterület számít hiányszakmának, amelyek vagy nem vonzók már a fiatalok számára, vagy művelői nagy arányban távoznak külföldre.

Bővebben




Adót fizettetnek a táboroztató tanárokkal

Idegenforgalmi adó (IFA) megfizetésére kötelezték a zánkai Erzsébet Táborban táboroztató pedagógusokat - tudta meg Ikotity István, a parlament kulturális bizottságának LMP-s alelnöke. Ikotity a táborban dolgozó pedagógusok panaszaira hivatkozva azt is elmondta, hogy a táborban tapasztalt körülmények is elfogadhatatlanok voltak. Rétvári Bence államtitkár úgy véli, a tábrban minden rendben van.

Bővebben




Az állam mentené a csődbe ment MÁV-leányt

Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősíti a kormány a MÁV Vasjármű Kft-t - derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.

Bővebben




Képzik a tanfelügyelőket

A következő tanévben indul a tanfelügyeleti rendszer. Jövő évtől 18 ezer pedagógust minősítenek és 12 ezer tanfelügyeleti ellenőrzést végeznek 3,7 milliárd forintos uniós keretből.

Bővebben




Sok cégnél vannak bajok a munkaidő elszámolásával

Bár a kereskedelmi munkáltatók többsége alkalmaz egyenlőtlen munkaidő-beosztást, ez ma még szinte kizárólag munkaidőkeretben történik. A döntő többség a Kúria döntését követően sem változtatott a vasárnapi pótlék fizetésének gyakorlatán. A kereskedelemben továbbra is leginkább papír alapú munkaidő-nyilvántartást vezetnek, a munkaidő-nyilvántartások vezetésének gyakorlata pedig több tekintetben sem felel meg a munkaügyi ellenőrzések által támasztott követelményeknek - derül ki a BDO Magyarország felméréséből.

Bővebben




A kormányt semmi nem érdekli, ami a nyugdíj mélyebb szféráival kapcsolatos

Még mindig nem műkődnek az egyéni nyugdíjszámlák, amelyek bevezetésére még 2011-ben tett ígéretet a kormány. Úgy tűnik most szeptember végére ígérik a bevezetését, ám a számlán ekkor sem szerepelnek majd a magánpénztárakba befizetett, államosított összegek.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector