Startlaphoz Csatlakozz!

Megúszhatják a bírságot a fuvarozók

Fuvarozó vállalkozások menekülhetnek meg a fizetésképtelenségtől, miután a kormány törvénymódosítást kezdeményez egyes, pontosan körülhatárolt esetekben kiszabott e-útdíj bírságok elengedéséről. A bevezetési időszakban még gyakorlatlan felhasználók díjat fizettek ugyan, de ezt nem mindenben az előírásoknak megfelelően, késve vagy téves bevallás alapján tették – olvasható a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




2300 vállalkozás a pozitív fogyasztóvédelmi listán

Már 2300 vállalkozás található a jogkövető vállalkozások munkáját elismerő pozitív listán - mondta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Nyíregyházán.

Bővebben




Minden hetedik magyar nyugdíjas nem tudja télen elég melegen tartani lakását

A nyugdíjasok választásokat döntenek el, kegyeikért nemcsak a politikusok versenyeznek, hanem a fejlett országokban komplett iparágak települnek az egyre gyarapodó nyugdíjas társadalmak igényeinek kiszolgálására. Arcpúderre és rulettre többet költenek az időskorúak, mint a fiatalok. De vehetnek olyan cipőt, amelynek a talpába helymeghatározót építettek be, a padló riasztja az orvost, ha valami szokatlan mozgást érzékel, és a gombokkal sem kell bíbelődniük a ruhán. A 2020-ra akár 2 milliárd főre is hízó csoportot szinte minden szektor kinézte magának, ráadásul az új technológiák is hamar beszivárognak a nyugdíjasok igényeire szabottan. De az átverős termékbemutatóknak is főként ők esnek áldozatul – írja a HVG.

Bővebben




Kevesebb munkáltató adna cafeteria

Újból csökkent a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a cégek csupán 44 százaléka tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma, amit a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ – írja a Pic@Profit.

Bővebben




A legnépszerűbb szakmák

Meredek emelkedésnek indult a szakképző intézményeknél beiratkozók száma a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után, érdemes mielőbb jelentkezni, egyes képzésekre ugyanis csak korlátozott számban tudnak tanulókat felvenni – hívta fel a figyelmet a közelmúltban közleményben Virág Gergő, a Klebelsberg Kunó Szakközépiskolát fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke. A szakmunkásképzésről, a népszerű szakmákról, a kétkezi munka becsületéről beszélgettünk az elnökkel – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Ha nem lesz munka, nyugdíj sem lesz

Lesz viszont gazdasági katasztrófa, polgárháború. Pogátsa Zoltán, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója a Privátbankárnak adott interjújában elárulta: kiszámolta, hogyan kerülhetne egyensúlyba a magyar nyugdíjrendszer. Egy biztos: nem a megszületett gyerekek számától.

Bővebben




Így számolható el a munkába járás

A munkába járással kapcsolatos költségek megtérítésével szinte minden munkáltató találkozik. Írásunk célja a legfontosabb szabályok bemutatása, így többek között a munkába járás és a hivatali üzleti utak elhatárolása – olvasható az ado.hu oldalán.

Bővebben




Hatékonyabb, ha az alkalmazottak szabadabban oszthatják be munkaidejüket

Az európai munkavállalók szerint hatékonyabb, gyorsabb munkavégzés lehetséges, ha az alkalmazottak korlátlan internet-hozzáférést kapnak számítógépükön, mobiltelefonjukon, és ha szabadabban oszthatják be munkaidejüket. A Samsung megbízásából végzett kutatás szerint az európai munkavállalók egyre gyakrabban intézik privát ügyeiket irodájukból, viszont ezzel párhuzamosan jelentősen megnőtt a munkaidőn kívüli munkával töltött órák száma is. A végeredményből pedig nemcsak a munkavállaló, hanem a munkáltató is profitálhat – írja a tozsdeforum.hu.

Bővebben




Patthelyzetek kollektív szerződés kötésénél

A hatályos munka törvénykönyve a korábbiakhoz képest jóval nagyobb szerepet szán a kollektív szerződéseknek a munkaviszony szabályozásában. A szakszervezetek kollektív szerződés kötési jogosultságára vonatkozó néhány szabály azonban megrekesztheti a tárgyalásokat. Nézzük meg, milyen patthelyzetek adódhatnak! – írja a munkajog.hu oldalán dr. Kártyás Gábor munkajogász.

Bővebben




Mintegy százezer a külföldre ingázók száma

Kilencven-százezer között van azoknak az ingázóknak a száma, akik akár naponta, akár hetente vagy ritkábban járnak haza - erről Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke beszélt a Magyar Hírlapnak adott, hétfőn megjelent interjújában a nemzetközi vándorlásról.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector