Iskola a tűréshatáron

Nyílt levélben tiltakozott Balog miniszternél egy miskolci iskola tantestülete, közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete – tudta meg a hir24.hu.

Bővebben




Nő a munkanélküliség Ausztriában

Nő a munkanélküliség Ausztriában, szakértők szerint a munkaerőpiacon egyelőre nem várható javulás. Idén augusztusban 10,1 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma az előző év hasonló időszakához képest - közölte az osztrák munkaügyi minisztérium (Bundesministerium für Arbeit, Soziales und Konsumentenschutz). A felmérés szerint az elmúlt hónapban 355 643 munkakereső volt.

Bővebben




Az orvosi életpályamodell bevezetése a legfontosabb feladat az egészségügyi ágazatban

Egy kórháztörvény megalkotása, a népegészségügyi megelőző programok folytatása, kiterjesztése, a finanszírozás felülvizsgálata és az orvosi életpályamodell bevezetése lenne a közeljövő legfontosabb feladata az egészségügyi ágazatban - hangzott el egy keddi budapesti szakmai konferencián.

Bővebben




Készül a német munkahelyi stresszrendelet

Komoly problémát jelent, hogy a munkaadók mobiltelefonon és e-mailben is folyamatosan elérhetik a munkavállalókat, akkor is, ha azok munkaideje hivatalosan már véget ért. A folyamatos elérhetőség állandó stresszt jelent és kiégés szindrómát okoz, amiért egyre többen és egyre gyakrabban kérnek betegszabadságot. Andrea Nahles német munkaügyi miniszterszerint ideje kidolgozni egy stressz-ellenes rendeletet, amelynek a segítségével megakadályozható, hogy a dolgozók ne legyenek állandóan pszichikailag túlterhelve – írja az sg.hu.

Bővebben




Tartós munkanélküliség után fontos újjáépíteni az önbizalmat is

Kétéves programot zárt a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány alacsony foglalkoztatási esélyekkel rendelkezők részvételével a TÁMOP-5.3.1-C-09/1 keretében – írja a Metropol.

Bővebben




Iskolakezdés: kölcsönre kényszerül a családok hatoda

Átlagosan 58 ezer forintba kerül gyermekenként az iskolakezdés az idén, ami jelentős terhet ró a családokra – olvasható az fn.hu oldalán

Bővebben




Sok tízezer fiatal kerül reménytelen helyzetbe

 A szakképzés rendszerének átalakítása mitt szinte biztosan a lemorzsolódás és a szakma nélküli munkanélküliség vár arra a néhány ezer tizedikes fiatalra, akik megbuktak a szakképző iskolában vagy szakmát szeretnének váltani.Sok tízezer fiatalt küld reménytelen helyzetbe a kormány azzal, hogy a szakiskolákat és a szakközépiskolákat a Nemzetgazdasági Minisztérium alá rendelte. Nagyjából ötszáz iskoláról van szó. Ahogy erről már korábban is írtunk, ezzel a lépéssel a szakképzést már szimbolikusan is kiveszik az oktatási tárca irányítása alól, és közvetlenül a kis- és középvállalatok munkaadóinak érdekei alá rendelik – írja a Népszabadság.

Bővebben




Átfogó az új Ptk. hatása a munkajogra

  Az új Polgári Törvénykönyv hat a mindennapi munkajogi jogalkalmazásra, a munka törvénykönyve és a Polgári Törvénykönyv viszonya többrétű – mondta el a munkajog. hu interjújában dr. Pál Lajos ügyvéd, akivel az új polgári jogi szabályozás munkaviszonyra gyakorolt hatásáról beszélgettünk, megelőlegezve ezzel az idén ősszel október 14. és 16. között – immáron tizenegyedik alkalommal – megrendezésre kerülő XI. Magyar Munkajogi Konferencia egyik kiemelt témáját is.

Bővebben




290 ezer fővel nőtt a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak száma

  Négy év alatt 290 ezer fővel nőtt a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak száma. A növekedés mértéke meghökkentő, ugyanis nem csak a tanárok, orvosok lettek két évtized után újra közalkalmazottak, hanem sok minisztériumban is nőtt a létszám.

Bővebben




Obama ismét a minimálbér emelését sürgette

Kormányának gazdasági sikereit méltatta és a minimálbér megemelését sürgette a munkáltatóktól Barack Obama elnök hétfőn, az amerikai Munka napján Milwaukeeban megrendezett szakszervezeti fesztiválon.

Bővebben