Startlaphoz Csatlakozz!

Törvényjavaslat a 98 százalékos különadó elszámolásáról

 A kormány a parlament elé terjesztette azt a törvényjavaslatot, amelynek egyik része a 2 millió feletti végkielégítéseket az elmúlt években sújtó 98 százalékos különadó elszámolásáról rendelkezik úgy, hogy helyette alacsonyabb mértékű átalányközterhet állapít meg.

Bővebben




Ülésezett a MaSzSz Szövetségi Tanács

Szeptember tizedikén került sor a Magyar Szakszervezeti Szövetség Szövetségi Tanács kongresszust megelőző ülésére, amelynek napirendjén több téma szerepelt. Elsőként a Sajtószakszervezet szövetségbe történő belépési nyilatkozatát tárgyalta meg a testület, majd hozott határozatot. A Szövetségi Tanács a Sajtószakszervezet belépési nyilatkozatát elfogadta. A Sajtószakszervezet szövetségi tanácstagjainak számát egy, kongresszusi küldötteinek számát ugyancsak egy főben határozta meg.

Bővebben




A szakszervezeti ifjúsági tagozatok véleménye Navracsics Tibor európai uniós biztosi kinevezéséről

A magyarországi szakszervezeti konföderációk ifjúsági tagozatai üdvözlik, hogy az oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosi pozíciót töltheti be a jövőben Navracsics Tibor.

Bővebben




A Magyar Szakszervezeti Szövetség tagszakszervezete lett a Sajtószakszervezet

A Sajtószakszervezet választmánya 2014. augusztus 25-ei ülésén, hosszas tárgyalások, egyeztetések és testületi ülések alapján, határozatot hozott, hogy szakszervezetük, mint önálló jogi személyiségű, független, demokratikus szakszervezet kéri  felvételét az új konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség tagszakszervezeteinek sorába.

Bővebben




2016 elejére 40 ezren léphetnek a Pedagógus II. fokozatba

Jövőre már nem lesz egyszerűsített eljárás az e-portfóliók elkészítésében, de kevesebb dokumentumot kell majd feltölteni – tudta meg a Világgazdaság.

Bővebben




Nyugdíj: új csoportot hív be a nyugdíjbiztosító

   Jövőre az 1960-64 között születettekkel kezd egyeztetési eljárást a nyugdíjbiztosító szolgálati idejük megállapítására. Érdemes „vitatkozni” a hatósággal, mert a nyilvántartások nem ismernek minden, a szolgálati időbe beszámító időszakot. Cikkünkből megismerheti az adategyeztetési eljárás összes részletét – írja az ado.hu.

Bővebben




Tüntetnek a püspökladányi tanárok

A Karacs Gimnázium pedagógusait fölháborítja, hogy a megbízott igazgatójukat „visszamenőlegesen”, augusztus 15-ével távolították el a posztjáról, s kifogásolják azt is, hogy az új kinevezés önkényesen zajlott. Az új vezető fideszes önkormányzati képviselő, volt alpolgármester – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




Nőtt a foglalkoztatottság az EU-ban

Az idei második negyedévben az első negyedévhez képest 0,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban és 0,2 százalékkal az eurózónában - áll az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki közleményében.

Bővebben




Versenytilalmi megállapodás

A gazdasági élet szereplőinek a cégjegyzékben lévő azonos tevékenységi köre mellett sem kizárt, hogy a volt munkavállaló nem veszélyezteti a volt munkáltató gazdasági érdekeit. A versenytilalmi megállapodás megszegését a munkáltatónak úgy kell bizonyítania, hogy a tényállás egyedi sajátosságai alapján kétséget kizáróan megállapítható legyen a gazdasági érdekeinek tényleges megsértése, vagy ennek valós veszélye [1992. évi XXII. tv. 3. § (5) bek.]. Az alábbi példában két, látszólag azonos tevékenységet folytató cég és munkavállalójuk esetét ismertetjük a Kúria döntése alapján – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Átirányítás a munkahelyen, akár kevesebb fizetésért

Amunka nemesít, a robot gazdagítfogalmazta meg a múlt század elején nagyszerű írónk és költőnk Juhász Gyula, majd hozzátette: „csak nem a robotost”.  A munka világára vonatkozó legfontosabb jogszabály, a mindenkori munka törvénykönyve. A jelenleg hatályos (új) törvény számos tekintetben visszavett az előző törvény munkavállalókat védő rendelkezéseiből. Az átirányítás vagy új nevén „munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás” intézménye sem kivétel sajnos – olvasható a das.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector