Ők elmennek, de mi lesz a mi nyugdíjunkkal?

  Százezrek hagyták el pár év alatt Magyarországot. Ha viszont ők nem itthon dolgoznak, nem is itthon fizetnek adót és járulékot, amiből pedig a ma nyugdíjasainak járandóságát kellene fizetnie az államnak. Komoly baj is lehet ebből: már most pár heti nyugdíjjal rövidülünk meg. Főleg 25-50 ezer magasan kvalifikált ember hiányzik. Ám miközben a kivándorlás nem látszik csitulni, a magyar állam vakrepülést végez: csak most modellezik a pontos hatásokat – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




Alkalmi foglalkoztatás 24 órában

 Huszonnégy órás folyamatos működés esetén hogyan alkalmazható alkalmi munkavállaló – kérdezte egy olvasó, dr. Hajdu-Dudás Mária, az adozona.hu  munkajogász szakértője válaszolt.

Bővebben




Kevésbé bíznak a munkaadók az elhízottakban

 A legújabb felmérésből az derült ki, hogy a munkaadók eleve kevésbé tartják alkalmasnak az állásokra a túlsúlyos embereket, mert úgy vélik, hogy kevésbé produktívak és szorgalmasak – írja a vital.hu.

Bővebben




Vecsei: munkahely nélkül nagyon nehéz túlélni

 Jelentős átalakítást tervez a kormány a hajléktalanellátásban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke megerősítette: a kormány azt tervezi, hogy az átmeneti férőhelyek számának növelése helyett tartós lakhatási megoldásokat keresnek a hajléktalanok számára – olvasható az Inforádió oldalán.

Bővebben




Jelentősen változott a munkajogi felmondások és a korlátozások köre

 A felmondási védelmek, és korlátozások köre is jelentősen változott az elmúlt évek munkajogi változásainak köszönhetően, ezért ezeket érdemes részletesen áttekinteni – mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője. Dr. Bezzegh Edina rámutatott: sokan még mindig a régi szabályokból indulnak ki, sajnos tévesen.

Bővebben




Jó hírt kaphatnak a kétgyermekesek

A szaktárca számításai szerint a kétgyermekesek családi adókedvezményének megduplázása évente további 55-60 milliárd forintot hagyna az érintett nagyjából háromszázezer szülőnél; az új adóügyi lépésekre ősszel, a 2015-ös költségvetés tervezetében tesz javaslatot a kormány - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Nemzetnek.

Bővebben