Startlaphoz Csatlakozz!

Rehabilitáció: a legfontosabb tudnivalók

 Leszázalékolás, rokkantnyugdíj. Ezek a kifejezések jóformán már csak a köznyelvben léteznek. Néhány éve már olyan fogalmakkal találkozhatunk, mint megváltozott munkaképesség, komplex minősítés, rokkantsági és rehabilitációs ellátás. A webbeteg.hu összeszedte a legfontosabb információkat.

Bővebben




Változatlan az üres álláshelyek aránya az EU-ban

Az eurózónában 1,7 százalék, az Európai Unióban (EU) 1,6 százalék volt a betöltetlen álláshelyek aránya 2014 második negyedévében. Egyik mutató se változott az idei első negyedévhez képest - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a közleményében.

Bővebben




Vájáriskola: szép szakma bánya nélkül

 A komlóiak abban reménykednek, hogy lesz még bánya a Mecsekben – a mesterséget mindenesetre újra elkezdték tanulni – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Csepreghy: javulhat a versenyképesség, ha sikeres a fiatalok munkanélkülisége elleni harc

 Ha az ifjúsági munkanélküliség elleni küzdelemben sikeresek lesznek a kormányzati intézkedések, akkor 2020-ra eljuthatunk oda, hogy a régió egyik legversenyképesebb gazdaságává váljunk - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden budapesti sajtótájékoztatón.

Bővebben




Költözik a vidékfejlesztési államtitkárság

110 ember dolgozik majd az államtitkárságon, a dolgozók egy része vállalta, hogy vidéken folytatja a munkát - derült ki a Kormányzati Információs Központ válaszából. Azt nem részletezték, hogy most mennyien dolgoznak ott, és mi lesz azokkal, akik nem akarnak Kecskemétre menni. Ezért erre újra rákérdeztünk – írja a vs.hu.

Bővebben




Munkaerőkölcsönzés: ha a cég becsődöl

   A gazdasági élet szereplőivel gyakran előfordul, hogy tevékenységüket nem tudják sikeresen végezni, amely odáig fajulhat, hogy fizetési kötelezettségeiket, ideértve munkavállalóik munkabéreit is, nem vagy csak jelentős késedelemmel képesek teljesíteni. Mi történik, ha kölcsönzött munkavállalókról van szó? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Hoffmann szerint szigorúbban kell ellenőrizni a hallgatói önkormányzatok működését

Szigorúbban ellenőrizné a hallgatói önkormányzatok működését az Országgyűlés kulturális bizottságának kereszténydemokrata alelnöke.

Bővebben




Hárommilliárd forint volt a csúcsfizetés, és 174 ezer az átlagos

Tavaly 174 ezer forint volt az átlagbér a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai szerint. A bevallási adatokra támaszkodó bér kicsit más képet mutat, mint a KSH számai, ennek módszertani okai vannak - a statisztikai hivatal például nem veszi figyelembe az öt fősnél kisebb foglalkoztatók adatait. A munkaviszonyból származó jövedelem tavaly 4,5 százalékkal emelkedett, ez összességében több mint nyolcezer-milliárd forintot tett ki mindösszesen, ami 347 milliárd forinttal haladja meg az előző évi jövedelemtömeget. 

Bővebben




Így lehet meg az egymillió új munkahely Franciaországban

 A foglalkoztatottság növelésének érdekében a francia munkáltatói szövetség (Medef) javasolja, hogy csökkentsék a fizetett ünnepnapok számát, töröljék el a törvényes munkaidő heti 35 órában való korlátozását, és bizonyos feltételek mellett átmeneti jelleggel engedélyezzék a garantált minimálbérnél alacsonyabb bérek fizetését.

Bővebben




Szűk év lehet 2015

Béremeléssel és létszámbővítéssel számol a közszférában a kormány – derül ki a kabinet költségvetési köriratának morzsáiból. Ahhoz, hogy erre legyen pénz, száguldania kell a gazdaságnak, ugyanis nagyjából 300 milliárd forint extra kiadás terhelheti 2015-öt. Mindezek alapján kizárható az szja vagy a társasági adó csökkentése is – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector