Startlaphoz Csatlakozz!

Mit tanulnak az informatikusok?

A rengeteg álláslehetőség és a versenyképes fizetés vonzza az informatikushallgatókat. De megfelel-e az ipari elvárásoknak az egyetemi tudásanyag? – olvasható a pcworld.hu oldalán.

Bővebben




Mit kell tudni a nyugdíjszerű ellátásokról?

A társadalombiztosítási ellátások egészségbiztosítási ellátásokra és nyugellátásokra bonthatók. Mindkét biztosítási ágazathoz kapcsolódhatnak hasonló rendeltetésű, de mégsem teljesen azonos ellátások. Most induló sorozatunkban ezeket a nyugdíjhoz hasonló ellátásokat ismerteti – írja az ado.hu.

Bővebben




GKI : 2015-ben a közszférában a pedagógusok kivételével alig lesz béremelés

Javította az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a GKI Gazdaságkutató Zrt., legfrissebb prognózisa szerint a GDP 2014-ben 3 százalékkal, jövőre pedig 2 százalékkal bővülhet, ugyanakkor a bankrendszert sújtó újabb, ezermilliárdos teher jelentősen rontja a fejlődés perspektíváit - ismertette Vértes András, a GKI elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben




Az Erasmus csereprogramban való részvétel javítja az elhelyezkedési esélyeket

Az Erasmus oktatási-képzési csereprogram révén külföldi tapasztalatokat szerzett frissdiplomások jóval előnyösebb helyzetből indulnak a munkaerőpiacon - állapította meg hétfőn közzétett átfogó hatástanulmányában az Európai Bizottság.

Bővebben




Visszajár, de kérni kell

Senki nem juthat hozzá automatikusan ahhoz a pénzhez, amit az úgynevezett „pofátlan” végkielégítése miatt vont el tőle annak idején az Orbán-kormány. Karsai Dániel ügyvéd szerint az államnak el kell ismernie a sérelmet – írja a Népszabadság.

Bővebben




Vezető állású munkavállaló összeférhetetlenségi szabályai

 A vezető állású munkavállalóra vonatkozóan a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) több eltérő előírást tartalmaz, illetve lehetővé teszi az általános szabályoktól való eltérést – írja az ugyvezeto.hu.

Bővebben




Hogyan zajlik az európai szociális párbeszéd?

1985 előtt még nem is létezett, 1991-ig is csak korlátozottan működött. De mi is az a szociális párbeszéd? A szociális párbeszéd a szociális partnerek közötti párbeszéd, dialógus. Szociális partnerek alatt pedig a munkaadók, illetve munkavállalók szervezeteit értjük. Az európai szociális párbeszéd olyan párbeszéd, egyeztetés, mely az európai szintű szociális partnerek között zajlik.

Bővebben




A Liga Szakszervezetek a bértárgyalások megkezdését kezdeményezi

A Liga Szakszervezetek a 2015. évi bértárgyalások mielőbbi megkezdését kezdeményezi - közölte a munkavállalói érdekképviselet hétfőn.

Bővebben




Munkaidő: rugalmasan, de nem határok nélkül

A technológiai fejlődéssel párhuzamosan formálódik a munka világa is, és folyamatosan változik az, ahogyan dolgozunk, sőt változnak a munkavállalók is. A rugalmas munkaidőre való igény nő, és tény, hogy jelenlegi életstílusunkhoz egyre inkább ez a munkavégzési forma illeszkedik. Ugyanakkor a határok nélküli rugal­masság számtalan veszélyt is rejt magában, meg kell tehát tanulni jól élni a rugalmasság nyújtotta lehető­ségekkel – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A juhok hiánya miatt szűnnek meg munkahelyek

Jelentősen mérséklődhet a juhállomány a hazai és az uniós agrártámogatási rendszer átalakítása miatt. Az ennek következtében bekövetkező leépítések miatt mintegy 300 munkahely szűnhet meg az ágazatban – írja aNapi Gazdaság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector