Startlaphoz Csatlakozz!

Bírói gyakorlat az új Mt. tükrében

 Két év már eltelt az Mt. hatálybalépése óta, de a munkaügyi perek néha még első fokon sem érnek véget két év alatt. Viszont az Mt. egyik új szabályával kapcsolatban már ismertetni tudunk egy közzé (még) nem tett, de másodfokú bíróság által is elbírált, jogerős ítéletet – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben
Több tucat szakembert küld el a kőolajvezeték-építő

 Negyven dolgozó munkaviszonya szűnik meg, további negyvennek a cégcsoport más tagvállalatánál ajánlottak munkát – felelte kérdésünkre a siófoki székhelyű KVV Kőolajvezetéképítő Zrt. annak kapcsán, hogy Siófokon elterjedt: jelentős létszámleépítést hajtanak végre, egyebek között a kiemelkedő szaktudást igénylő, ezért magasbérezésű hegesztői munkakörben – írja a sonline.hu.

Bővebben
Patthelyzetek a kollektív szerződéskötésben

 A hatályos munka törvénykönyve a korábbiakhoz képest jóval nagyobb szerepet szán a kollektív szerződéseknek a munkaviszony szabályozásában. A szakszervezetek kollektív szerződés kötési jogosultságára vonatkozó néhány szabály azonban megrekesztheti a tárgyalásokat. Nézzük meg, milyen patthelyzetek adódhatnak! – olvasható az ado.hu. oldalán.

Bővebben
A LIGA Szakszervezetek szakmai javaslatot készített a korhatár előtti ellátásról

 A LIGA Szakszervezetek olyan átfogó szakmai javaslatot terjesztett elnöksége elé, amely komplexen kezelné a korhatár előtti ellátások minden fajtáját. Amennyiben a számtalan ágazat szakértőit és képviselőit megjárt javaslatot elfogadják, a LIGA Szakszervezetek megtárgyalásra és elfogadásra fogja beterjeszteni azt Magyarország kormányának.

Bővebben
Az év hátralévő részében kissé emelkedhet a munkanélküliségi ráta

 A szezonális munkák kifutásával az év hátralévő részében kissé emelkedhet, de várhatóan 8 százalék alatt marad a munkanélküliségi ráta Magyarországon - mondta a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt friss munkaerő-piaci adatokkal kapcsolatban pénteken.

Bővebben
4 millió 158 ezer a foglalkoztatottak száma

  Június-augusztusban 4 millió 158 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 4,5 százalékkal, 177 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 3,4 százalékponttal 62,4 százalékra emelkedett - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben
7,6 százalékos a munkanélküliségi ráta

 Június-augusztusban 7,6 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, 2,3 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben
Nyugdíjpánikra játszanak a biztosítók

Eltűntek a legdrágább nyugdíjbiztosítások a piacról a felügyeleti szigornak köszönhetően, a különbségek azonban még így is óriásiak az egyes ajánlatok között. A biztosítók ettől a terméktől várják az üzlet fellendülését, miközben a laikus megtakarító aligha látja át, melyik lenne számára a legmegfelelőbb választás. Nagyot koppanthat, akinek a lejárat előtt szüksége lenne a pénzre, ugyanis akár több éves befizetésére is keresztet vethet – írja az azenpenzem.hu.

Bővebben
Alig vannak nők a menedzseri posztokon

 A tőzsdén jegyzett európai vállalatoknál továbbra is a férfiak dominálnak a vezetői posztok betöltésében, a nők lemaradása jelentős e területen – írja a Világgazdaság.

Bővebben
Milyen területen helyezkednek el a munkatársai pályaelhagyó pedagógusok?

 A tanári diploma sok mindenre jó lehet. A profession.hu munkatársai pályaelhagyó pedagógusokat kérdeztek: mire tudják használni a diplomájukat, milyen területen helyezkedtek el?

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector