Startlaphoz Csatlakozz!

Országos aláírásgyűjtést indít a korkedvezményes nyugdíjrendszerért a szakszervezeti szövetség

Hétfőtől egy hónapon át országos aláírásgyűjtést indít tagszervezetei kezdeményezésére a korkedvezményes nyugdíjrendszer megmentéséért a mintegy 250 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) - közölte a szervezet.

Bővebben




43 ezer állás szűnt meg Ausztriában

Rossz volt a munkaerőpiaci helyzet augusztusban Ausztriában, közel 43 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, akárcsak egy évvel ezelőtt, és eközben néhány ezerrel kevesebb külföldit foglalkoztattak. Ám míg egy éve pár százzal több, most hatszázzal kevesebb magyar kapott ott állást. A románok kicsit javítani tudtak – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Közmunkások nélkül olyan rossz a helyzetünk, mint az EU-é

A világgazdasági válság kirobbanása óta soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta Magyarországon, mint idén nyáron. Utoljára 2008 második negyedévében láthattunk 7,6 százalékos munkanélküliséget, azóta viszont minden megváltozott. Az Európai Unió gazdaság nem tud talpra állni, a vállalatok nagyon nehezen vesznek fel új dolgozókat, így a térségben 10 százalék felett áll a munkanélküliség – írja a Vilggazdaság.

Bővebben




Kedden újra sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái

Kedden újra sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái a Vereingigung Cockpit (VC) szakszervezet felhívására, 8 és 23 óra között a hosszú távú járatok várhatóan nem indulnak el Frankfurtból.

Bővebben




Érvénytelen közös megegyezés

A Kúria egy tavalyi esete kiváló példája annak, milyen körülmények mellett vitatható, hogy a munkavállaló szabad akaratából írta alá a közös megegyezést a munkaviszony megszüntetéséhez. A példa ugyan elrettentő, de éppen ezért tanulságos – írja az ado.hu.

Bővebben




Nem vág 1700 milliárdot a kormány, de kis megszorítás is okozhat nagy zűrt.

 
 
 Nem jogos az a következtetés, hogy a kormány 1700 milliárd forintos megszorításra készül, árnyalja Romhányi Balázs annak a bejelentésnek az értelmezését, miszerint a kabinet négy éven belül a mintegy 30 ezermilliárd forintos GDP 45 százalékára szorítaná le a kormányzati kiadásokat (értsd: az állami és önkormányzati költségvetést) – olvasható a Vasárnapi Hírekben.

Bővebben




Ellátásra való jogosultság a biztosítási jogviszony megszűnését követően

A társadalombiztosítási ellátások többségének tartama és mértéke a biztosítási idő hosszához (is) kötődik. Például minél hosszabb szolgálati idővel rendelkezik valaki, annál magasabb összegű nyugdíjra számíthat, de legalábbis magasabb összegűre mint az a személy, aki ugyanolyan kereseti viszonyok mellett kevesebb szolgálati idővel rendelkezik – írja a kalkulator.hu.

Bővebben




Czomba: a munkahelyek mobilizálása jelenthetne megoldást

 Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő-piaci és képzési államtitkára az M1 A Lényeg című műsorában elmondta, hogy a KSH legfrissebb adatai alapján is év per év alapon 177 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak létszáma Magyarországon. Hozzátette, ebből 170 ezren a versenyszférában találtak munkát. Az új munkahelyek döntő többsége a versenyszférában jött létre – mondta az államtitkár. Czomba szerint a siker záloga, hogy „nem segélyen tartjuk az embereket, hanem munkát, közfoglalkoztatást adunk számukra”.

Bővebben




A közmunkások legfeljebb nyolc százaléka tudott elhelyezkedni a munkaerőpiacon

Hiába ígérte a kormány, hogy megoldást talál a munkanélküliségre, úgy tűnik, nem sikerült jól felmérniük, mire van szükség a munkaerőpiacon. A közfoglalkoztatás 2013–2014-es oktatási programjában részt vevők alig ötöde talált magának munkát: a képzést 99 ezren kezdték el, 93 ezren tettek sikeres vizsgát, ám mindössze 15 ezren tudtak munkába állni – olvasható a Vasárnapi Hírekben.

Bővebben




Mennyi fizetett szabadság jár a részmunkaidőben dolgozónak?

A részmunkaidőben foglalkoztatott dolgozó részére ugyanannyi fizetett szabadság jár, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozónak?. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt – írja az adozon.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector