2014. szeptember 30

Csökkent a munkanélküliség az EU-ban

  Augusztusban 10,1 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a júliusi 10,2 százalékról az Európai Unióban (EU) az unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közleménye szerint.

Bővebben




Túlóra, készenlét, munkaszüneti nap

 Mikor rendelheti el a munkáltató a rendkívüli munkavégzést? Melyek az ügyeletre és a készenlétre vonatkozó előírások? Íme a legfontosabb tudnivalók a Piac@Profit oldalán.

Bővebben




Pályaválasztás középiskola előtt

 A munkaügyi központok idén is megrendezik az immáron hagyományosnak számító pályaválasztási kiállításokat (pvk) – adta hírül a aMetropol

Bővebben




A terhesség ténye védetté teszi a munkavállalót

A gyermekvállalás örömteli esemény a munkavállalónak, ugyanakkor a munkáltatók többsége számára ez több kellemetlenséggel jár. Nem csoda hát, ha a munkaadók „nem preferálják” a szülő korban levő, vagy kisgyermekes munkavállalókat, sokan pedig minden törvényes és törvénytelen eszközt bevetnek annak érdekében, hogy megszabaduljanak a gyermekáldás elé néző munkavállalóktól, költségeiket és terheiket, ezáltal is csökkentve - áll az euJOBS közleményében.

Bővebben




Befagyasztja a kormány a szociális juttatásokat

Két évre be kell fagyasztani a munkaképes korú lakosságnak juttatott szociális ellátások összegét a brit államháztartás további konszolidációja érdekében - mondta hétfőn a brit pénzügyminiszter.

Bővebben