KASZ: lassan tarthatatlanná válik a kereskedelemben dolgozók helyzete

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) szerint az alacsony fizetések, a munkahelyi kiszolgáltatottság és a rossz munkahelyi körülmények miatt lassan tarthatatlanná válik a kereskedelemben dolgozók helyzete - erre kívánta felhívni a figyelmet az érdekképviselet szerdai, budapesti akciójával.

Bővebben




Mit akarhat a kormány a szociálpolitika területén?

Az Orbán-kormánynak nincs egységes szociálpolitikája, egyszerre neoliberális, neokonzervatív és államosító elemek is működnek benne. A közmunkaprogram a gazdaságnak is rengeteget árt, a nyugdíjas-kérdés pedig időzített bombaként ketyeg. És miközben a kormány hihetetlen módon megszorít, bizonyos típusú családoknak két kézzel szórják a pénzt. Szikra Dorottyával, az ELTE Társadalomtudományi Kar  Szociálpolitika tanszékének adjunktusával, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatójával beszélgettünk – olvasható a 444.hu oldalán

Bővebben




Az felmondást követő napok

A felmondást követő pár héten már sem a főnök, sem az alkalmazott nincs ott a munkahelyen „lélekben” száz százalékosan. Már mindkettőjüknek a következő álláson és alkalmazotton jár a feje, ám törvény szabályozza, hogy még ebben az időszakban se érhessék meglepetések őket. Összeszedtük, hogy mihez van joga a két félnek a felmondási idő alatt. A felmondási idő

Bővebben




Az előreléptetésnél többet érnek az új ismeretek

   Európa munkavállalóinak többsége számára az előléptetésnél többet ér, hogy új ismeretekre, készségekre tegyenek szert; sokan még a magasabb fizetésről is készek lemondani, ha cserébe fontos és szükséges tudás birtokába juthatnak, derül ki a Kelly Global Workforce Index (KGWI) felmérés legfrissebb eredményeiből, melyet a profitline.hu ismertetett.

Bővebben




Így foglalkoztathatóak a gyakornokok

 A felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlatának hatályos sza­bályozását tekinti át részleteiben a HR&Munkajog cikke. A szabályozás fontos eleme, hogy a kötelező regisztráció mellett sok esetben a felsőoktatási intézménynek és a szakmai gyakorlóhelynek együttműködési megállapodást kell kötnie – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Hol keresnek munkát a magyarok?

 
A tjobs.hu online álláskeresési platform felméréséből kiderült a Google Analytics közismert nyomkövetési eszköz adatai alapján (2014. január-szeptember között elemzett periódusban), hogy a legtöbb munkavállaló iPhone, Samsung Galaxy S3, S4, Nokia Lumia, Sony Xperia L, Huawei Ascend Y 300 telefonokról keres munkát. Ezekről a telefonokról látogattak el a tjobs.hu álláskeresési platformra a legtöbben-nyilatkozta Csatlós Orsolya, az álláskeresési platform sajtószóvívője.

Bővebben




Üres munkahelyek Magyarországon

Magyarország 10 legjobban fizetett munkaterülete közül 4 a legkeresettebb is egyben – derült ki egy friss kutatásból.

Bővebben




Az időskorúak csaknem fele nem kap nyugdíjat a világban

A világban élő időskorúak csaknem fele nem kap semmilyen járadékot, a nyugdíjasok jó része pedig olyan kis összegben részesül, hogy az nem elegendő a biztonságos megélhetéshez.

Bővebben




Mosz: az agrárpolitika korrekcióra szorul

Rendbontás nélkül ért véget a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (Mosz) figyelemfelkeltő akciója Budapesten a belvárosban kedden, késő délelőtt.

Bővebben




A legfontosabb civil

A legfontosabb civil intézmény a szakszervezet. Oka van, hogy ezt a többség elfeledte, de nagyon erős érvek szólnak amellett, hogy újra tudatosodjék. Ha a munkavállalók nem tudnak túllépni a szakszervezetek iránti – a média, a tőke és a jogaikat nyirbáló államszervezet sugallta – bizalmatlanságon, akkor hiába bíznak privát különalkukban. Amikor az ő bérüket akarja megtakarítani a munkáltató, kihajítani őket a reménytelen semmibe, az általuk jól elvégzett munkát akarja pluszjuttatás nélkül rákényszeríteni a még maradókra, legkésőbb akkor rájönnek: az elutasító hozzáállással magukra maradnak – olvasható a Népszabadságban

Bővebben