Startlaphoz Csatlakozz!

Az Ön fizetésébe is beleszól majd Brüsszel?

Bár az EU-nak nincs semmiféle kompetenciája a bérek meghatározásánál, a keresetek gazdaságra gyakorolt hatásai miatt mégis fontos kérdésként tekint rá. Különösen azért, mert egyre inkább polarizálódnak a fizetések, a közepes szintű munkahelyek száma pedig csökken.

Bővebben




A közmunkások húzzák le a fizetéseket

 Az idei első félévben a közfoglalkoztatás 80 százalékos bővülése mellett a versenyszférában is számos új munkahely jött létre - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. A második negyedévre a munkanélküliségi ráta 8 százalékra mérséklődött, 20 százalékos ifjúsági munkanélküliségi ráta mellett. A bruttó kereset közfoglalkoztatottak nélkül számolva 5,7 százalékkal nőtt, velük együtt 4,8 százalékos a változás – írja a Napi Gazdaság Online.

Bővebben




Nyugdíj, rokkantsági ellátás melletti munka: járulékok és korlátok

Annak semmilyen korlátja nincs, ha valaki öregségi nyugdíj mellett akar dolgozni, de ha a nőknek járó 40 éves kedvezménnyel ment nyugdíjba, nem árt vigyázni, mennyit keres, mint ahogyan a rokkantsági ellátásnál is. A rehabilitációs járadéknál viszont a munkaidő a döntő. Az Adózónaösszeszedte a legfontosabb szabályokat.

Bővebben




Nem lesz normális nyugdíja a vendéglátósoknak

Hiába teszi ki nagyon nagy részét a borravaló és a szervizdíj a felszolgálók fizetésének, elenyésző azoknak a száma, akik önkéntesen adóznak utána. Sőt, a felszolgálási díj után is sok munkáltató „elfelejti” befizetni a járulékot. Így pedig igen kellemetlen meglepetések érhetik majd a nyugdíjba vonuló vendéglátósokat – olvasható a Pénzcentrum oldalán.

Bővebben




KSH: a gyerekek száma tovább növelte a kereseti különbségeket

A gyerekek száma szerint bontva tovább nőttek a kereseti különbségek az első fél évben a tavalyihoz képest Magyarországon  - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss elemzéséből. A növekvő különbség oka, hogy a családi adókedvezményt 2014-től a munkavállaló nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékának terhére is igénybe lehet venni, így nagyobb összeg marad a családoknál.

Bővebben




A munka élménye elvárás

Ma már nem elég egy egyszerű álláshirdetés, különösen, ha valóban a fiatal generáció tehetséges tagjaira szeretné kivetni a hálóját egy vállalat. A piacon megjelenő új generációhoz a toborzóknak és kiválasztóknak is alkalmazkodniuk kell. A HVG Online toborzási konferenciáján az derült ki, hogy ma már elengedhetetlen a közösségi portálok használata a HR-esek számára, mert ez a korosztály elsősorban ott van jelen és onnan tájékozódik. A mai fiatalok menő munkahelyen akarnak dolgozni és elvárják, hogy a munka élmény is legyen. A tehetséges, hiányszakmákat képviselők meg is tehetik, hogy eszerint válogassanak.

Bővebben




Munkahelyi ártalmak: stressztől (is) szenvedünk

A munkahelyi stressz a váz- és izomrendszeri betegségek után a második leggyakrabban jelentett, munkával kapcsolatos egészségügyi probléma Európában. A munkavállalók mintegy fele gondolja úgy, hogy ez gyakori a munkahelyükön. Az összes kieső munkanap 50–60%-a írható a munkahelyi stressz számlájára – jelentette a  Healthy-workplaces. 

Bővebben




Mi lesz a dolgozóval, ha vége a cégnek?

A munkaviszony automatikusan véget ér, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnik. Áttekintjük, milyen juttatásokra és jogi védelemre jogosult ilyen esetekben a munkavállaló – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Háromból két ember szívesen dolgozna külföldön

Világszerte három álláskereső közül kettő hajlandó lenne külföldre költözni egy állás kedvéért - derül ki a The Boston Consulting Group (BCG), és a több mint ötven álláskereső website-ot tömörítő szövetség, a The Network kutatásából.

Bővebben




Munkaadói szervezetek: a helyi gazdaságnak fontos szerepe van a munkahelyteremtésben

Az MTI által megkérdezett munkaadói szervezetek vezetői bíznak abban, hogy vállalkozásbarát önkormányzatok állnak fel a vasárnapi választások után, és hangsúlyozták, hogy a helyi gazdaságnak fontos szerepe van a munkahelyteremtésben.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector