Startlaphoz Csatlakozz!

Az automatikus pénzügyi információcseréről kötött egyezményt 51 ország Berlinben

 Ötvenegy állam és terület, köztük Magyarország kötött egyezményt szerdán Berlinben arról, hogy a pénzügyi visszaélések és az adóelkerülés elleni fellépés jegyében megkezdik a pénzügyi információk automatikus cseréjét - jelentette be Angel Gurría, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD)  főtitkára az aláírást követő sajtótájékoztatón.

Bővebben




Lassan elsorvad a cafetéria

Bármennyire is szeretné az ellenzék, nem vagyunk hajlandók megszorításokat végrehajtani és családokat terhelő adókat bevezetni – jelentette ki Tállai András nemzetgazdasági államtitkár a jövő évi adótörvény-javaslatról szóló parlamenti expozéjában. Következő gondolatával már részben cáfolta is ezt a megállapítását, amikor arra utalt, hogy a közteherviselésből a gazdaság minden szereplőjének ki kell vennie a részét. Így 2015-ben megmarad valamennyi különadó, amelyeket - a kormányzat minden ezzel ellentétes állítása ellenére - valamilyen módon áthárítanak a fogyasztóra – olvasható a Népszavában.

Bővebben




Az MSZOSZ kongresszusának közleménye

Az Országgyűlés elé kerülő adótörvény javaslatból kiolvasható, hogy a kormány szándéka szerint 2015-től mintegy 16 százalékkal emelkedne, többek között, az Erzsébet-utalvány, a Széchenyi Pihenő Kártya, az önkéntes nyugdíjpénztári- és egészségpénztári hozzájárulás, a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás, a munkahelyi étkeztetés közterhe.

Bővebben




Nem jár pénz a ledolgozott szünetre

A Kúria szembement az elsőfokú döntéssel: arra jutottak, a munkavállalónak nem jár pénz a jogtalanul ledolgoztatott munkaközi szünet miatt – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Zomborból indult a Szolidaritás Karaván

Tegnap a zombori aktivistákkal tartott konzultatív megbeszélést a Függetlenség Egyesült Ágazati Szakszervezet csúcsvezetősége. A Belgrádból és Újvidékről érkezett szakszervezetisek bejelentették, hogy a Karaván során az időszerű témákról kívánnak tárgyalni a szakszervezetek vezetőivel, aktivistáikkal, de a polgárokkal is, valamint nyílt napok keretében kívánnak betekintést nyújtani a szakszervezet tevékenységébe – olvasható a Magyar Szó oldalán.

Bővebben




A megváltozott munkaképességűek állásesélyei

Magyarországon a mintegy 767 ezer megváltozott munkaképességű felnőtt közül a KSH 2012-es adatai szerint alig 138 ezren dolgoznak, ez az arány lényegesen elmarad az európai átlagtól. A vállalkozások által fizetett rehabilitációs járulék éves összege 2013-ban meghaladta a 64 milliárd forintot, ami azt jelzi, hogy mintegy 64 ezer olyan, szabad munkahely van, ahol ilyen munkavállalók alkalmazása helyett inkább befizetik a rehabilitációs hozzájárulást – írja a metropol.hu.

Bővebben




Nincs könnyű helyzete a magyar fiataloknak

A Budapesti Gazdasági Főiskola Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében végzett kutatása szerint a végzett hallgatók 48 százaléka már az abszolutórium megszerzésekor rendelkezett főállású munkaviszonnyal, az öregdiákok 78 százaléka a szakterületén belül helyezkedett el – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Négymillióval indítanák útnak gyermekeiket a családok

 Egy felmérés szerint a magyar családok a gyermekek húszas éveinek elejéig igyekeznek pénzt gyűjteni önálló életük elindításához, a szülők terveiben 4 millió forint megtakarítása szerepel, ám átlagosan csupán az ehhez szükséges összeg harmadát, 82 ezer forintot tesznek félre évente – olvasható a HVG oldalán.

Bővebben




Ötezer fős létszámhiány van a honvédségnél

 A többlépcsős katonai illetményemelés ára nem a létszám lefaragása, sőt, inkább az állomány bővítésére van szükség – mondta a Kossuth Rádióban Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Bővebben




4 millió 182 ezer foglalkoztatott a harmadik negyedévben

A foglalkoztatottak száma megközelítette a 4 millió 182 ezret a harmadik negyedévben, a munkában állók száma 192 ezerrel nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector